Scandalul stenogramelor. Ioana Constantin: Cum facem?! Vanghelie zice că a dat 300.000€ pe semnăturile lui Geoană

Ioana Constantin (Ioana Constantin / Facebook)
Andrei Pricopie
12.10.2024

Jurnalista Ioana Constantin a cerut autorităţilor să se autosesizeze după ce în presă au ieşit stenogramele unei discuţii între fostul primar Marian Vanghelie şi deputatul PSD Radu Cristescu în care se vorbeşte despre prezidenţiabilul Mircea Geoană şi de o sumă de 300.000 de euro care ar fi fost dată pentru strângerea a 200.000 de semnături.

"Am avut dreptate! Geoană e tot cu Vanghelie. Tot marioneta borfaşilor. Au apărut ieri înregistrări care arată micimea lui Geoană. Am fost prima care a spus fix acum o lună, încă din 13 Septembrie, că Vanghelie aleargă prin oraş pentru Geoană să cumpere semnături, voturi şi influenţă. Şi am avut dreptate! Aseară, apare o înregistrare cu Vanghelie aranjând lucruri pentru Geoană. Zice Vanghelie: 'îl ştiu ca pe chiloţii de pe mine'. Mă, să zică aşa Vanghelie de tine - cel care eşti, pe persoană fizică, mare salvator care vine direct de la NATO…", a declarat Ioana Constantin.

Realizatoarea emisiunii "Politica zilei" a atras atenţia că în discuţia din înregistrare mai este "şi un alt fost ministru de Externe prăfuit fost PSD care şi ăla e tot mare independent, vezi doamne".

"Mi-a zis multă lume când am dat informaţia că nu se poate, domnule, acum omul vine de la NATO. Ei, nu?! Alerga acum o lună Vanghelie prin tot oraşul, mi-au povestit oameni din toate cercurile politice, dar mai ales nepolitice. Şi ce vorbeşte Vanghelie… Sper că mai sunt înregistrări. Geoană a rămas tot ce era! Şi ca să fie clar: NATO e NATO. Geoană e doar o marionetă a borfaşilor, a mafioţilor, a interlopilor!", a punctat Ioana Constantin.

Autorităţile, somate să intervină după apariţia stenogramelor

"Cum facem?! Vanghelie zice că a dat 300.000€ pe semnăturile lui Geoană la prezidenţiale. În înregistrări spune că are la el în sediu 200.000 de semnături, Geoană a depus 500.000. Deci, cum facem? Se autosesizează instituţiile statului sau e nevoie să facă cetăţenii plângere?

Eu m-am săturat de toată mizeria asta şi de toţi borfaşii, securiştii şi gunoaiele care au scos oamenii corecţi din politică şi fac pârtie pentru toate marionetele lor. Hoţia la vot şi falsificarea alegerilor au schimbat în ultimii ani destinul ţării şi destinul oamenilor corecţi. Cel puţin ultimele runde de alegeri din 2020 şi 2024 au fost falsificate masiv. Începe de la semnături şi se termină la voturi.

Am fost prima care a spus încă din septembrie că Vanghelie combină voturi şi semnături prin oraş pentru Geoană. E simplu: Geoană e acelaşi, cu acelaşi anturaj de borfaşi. N-au curaj restul candidaţilor, atunci au curaj instituţiile direct? Sau e nevoie de cetăţeni pentru asta?"

Scandalul stenogramelor

Reamintim că Antena 3 şi RTV au prezentat stenogramele unei înregistrări audio a discuţiei dintre Marian Vanghelie şi Radu Cristescu despre prezidenţiabilul Mircea Geoană.

Marian Vanghelie spune că îl ştie pe Geoană "cum ştiu chiloţii de pe mine" şi vorbeşte într-un mod vag despre strângerea a 200.000 de semnături, care ar fi costat 300.000 de euro. Detalii aici.

Potrivit G4media, Vanghelie a declarat pentru Antena 3 că fişierele audio au fost prelucrate digital şi că semnăturile de care a vorbit erau pentru partidul său, Partidul Social Democrat Independent din România (PSDI). De asemenea, el pretinde că nu are nici o legătură cu campania lui Geoană.

La rândul său, Mircea Geoană a transmis că "nu a mai existat nici un contact al meu cu Marian Vanghelie de 12 ani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor