Obiecte vechi de sute de milioane de ani, descoperite peste tot în lume
alte articole
Mai multe imagini pe pagina originală a Epoch Times România.
Există zeci de obiecte preistorice descoperite peste tot prin lume, a căror realizare implică un nivel avansat al tehnologiei, nepotrivit cu momentul în care se crede că au fost create. Astfel de obiecte au stârnit dispute printre oamenii de ştiinţă şi curiozitate printre cei care sunt în căutarea adevărului.
Prima descoperire de acest gen a avut loc în 1851, când muncitorii unei mine din Massachusetts au descoperit un vas din zinc încrustat cu argint într-o bucată de cărbune. După analize, s-a descoperit că vasul provenea din era Cambriană, cu aproximativ 500 de milioane de ani în urmă.
Recent Vocea Rusiei a relatat despre o bucată dintr-o maşinărie de aluminiu, veche de 300 de milioane de ani, care a fost găsită într-un cărbune, de un locuitor al oraşului Vladivostok, Rusia, care tocmai voia să facă focul în casă.
Obiectul a ajuns pe mâna oamenilor de ştiinţă ruşi din regiunea Primorye. După examinare, s-a ajuns la concluzia că piesa nu s-a format printr-un proces natural, ci a fost mai degrabă prelucrată de cineva. Piesa descoperită seamănă foarte mult cu o şină metalică zimţată, creată artificial. Pare o piesă ca cele folosite deseori în componenţa microscoapelor sau diverselor dispozitive tehnice şi electronice.
Oamenii de ştiinţă ruşi s-au întrebat dacă aliajul de aluminiu este de origine terestră. Din studiul meteoriţilor, se ştie că există aluminiu-26, de origine extraterestră, care ulterior se descompune în magneziu-26.
Prezenţa a două procente de magneziu în aliaj ar putea indica originea extraterestră a artefactului de aluminiu. De asemenea, ar putea fi dovada unei civilizaţii preistorice care a trăit pe pământ în trecut. Cercetătorul şi biologul Valery Brier a luat probe microscopice din aluminiu pe care le-a analizat cu raze X.
Studiile au arătat că aluminiul era foarte pur, având în compoziţie micro-impurităţi din magneziu de numai 2% până la 4%. Analizele au fost efectuate de către fizicianul din Grupul de Experţi al Institutul de Fizică Nucleară din St. Petersburg, Igor Okunev, care a confirmat vechimea materialului.
Un alt obiect cu o formă ciudată a fost ridicat de la 9 metri adâncime, în timpul excavaţiilor de pe fundul apelor din apropierea Capului Nazimova, Rusia. Relicva era „conservată” într-o piatră din era preistorică, veche de 240 de milioane de ani, şi avea un aliaj special cu o compoziţie neobişnuită.
În peninsula Kamtchatka, nu cu mult timp în urmă, un aparat mecanic a fost descoperit într-o rocă vulcanică şi datat la 400 de milioane de ani vechime, conform cercetătorilor de la Universitatea din St. Petersburg.
Într-un platou din Londra, Texas, s-a descoperit, în anul 1934, un obiect de metal prins de un lemn care pare a fi un ciocan, sau un picior de susţinere al unei maşinării mai mari. La o analiză ulterioară s-a constatat că metalul ciocanului avea o puritate a fierului ce poate fi atinsă numai cu tehnologia modernă. Totuşi, roca din jurul ciocanului şi coada carbonizată a acestuia indicau o vechime de peste 140 de milioane de ani.
Multe obiecte ce nu-şi găsesc locul în timp par similare cu invenţiile şi obiectele moderne. Unii susţin că acest lucru se întâmplă din cauză că obiectele sunt de fapt făcute în perioada modernă, dar par să arate ca obiectele dintr-o perioadă îndepărtată. Alţi savanţi sunt de părere că civilizaţia umană a trecut prin mai multe cicluri în istoria acestui Pământ, fiecare cultură fiind mai mult sau mai puţin asemănătoare cu celelalte.