Apele unui râu din Elveţia înroşite brusc. Cauze necunoscute, alarmiştii speriaţi

Apele răului Langete, Elveţia, înroşite pentru o oră
Apele răului Langete, Elveţia, înroşite pentru o oră (Captură Schweitz 20 Minuten)

Fotografii pe pagina originală a articolului pe Epoch Times România.

O ştire transmisă de cel mai cunoscut ziar online, Schweitz 20 Minuten, arată că apele râului din localitatea Lotzwil din Berna, Elveţia, s-au înroşit brusc pe 30 aprilie 2014, după cum se poate observa şi din poza asociată articolului.

Nu există niciun motiv cunoscut pentru transformare, care a ţinut aproximativ o oră, după care apele s-au întors la culorea obişnuită.

Reporterul Karin Bickel a fotografiat apele râului Langete miercuri dimineaţa, după ce mai multe organizaţii media locale au observat fenomenul. Râul curge prin satele Madiswil şi Lotzwil către râul Aare.

Oficiul pentru Ape şi Mediu lucrează la dezlegarea acestui mister.

De altfel râuri înroşite au fost observate în mai multe locuri pe glob.

Pe 1 noiembrie în Olanda, orăşelul Nootdorp: apele canalului care trece prin oraş s-au înroşit brusc. Vina a fost dată pe o bacterie şi pe încălzirea globală, conform unui purtător de cuvânt al Oficiului Apei din localitate. Motivul nu a fost însă conformat nici până în prezent.

Pe 3 decembrie 2013 în Slovacia, orăşelul Myjava, la graniţa cu Republica Cehă a fost lovit de acelaşi fenomen – apele râului din oraş au devenit roşu-aprins. Motivul a rămas neelucidat, deşi au fost bănuite o deversare de la Muzeul din apropiere sau de la abatorul oraşului.

Pe 5 decembrie 2013 apele Râului Beirut s-au înroşit brusc în Furn-al-Shubbak, apele înroşite ajungând până în Marea Mediterană, unde puteau fi văzut foarte clar. Motivul a rămas neidentificat. Râul Beirut a înregistrat un asemenea fenomen în 2012.

Asemenea fenomene au mai fost semnalate în Chongqing, China precum şi în alte părţi de pe glob.

Numeroasele incidente de acest gen de pe internet au stârnit alarmiştii, astfel că pe internet se vehiculează un pasaj biblic care descrie una dintre cupele "mâniei cereşti" „Şi cel de al treilea înger şi-a vărsat cupa în râuri şi în izvoarele apelor; şi ele s-au prefăcut în sânge”