Nou caz de sclavie în România. Victimele vulnerabile, racolate din gări, puse la muncă forţată la o fermă de animale

Nou caz de sclavie în România (DIICOT)
Loredana Diacu
16.10.2024

DIICOT a făcut miercuri dimineaţă percheziţii la o fermă de animale din judeţul Covasna într-un dosar de trafic de persoane. Din cercetări reiese că trei bărbaţi au racolate şase persoane vulnerabile din gări, pe care le-au exploatat apoi prin muncă.

Redăm comunicatul DIICOT:

"La data de 16.10.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Covasna şi Braşov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în formă continuată.

Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale.

Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă , făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică.

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna. Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", scrie, pe Facebook, DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor