Nicuşor Dan, despre scandalul cu Băluţă: Patru instituţii s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente

Nicuşor Dan oprit de poliţiştii locali să înlăture “garduri ilegale” (Captură video)
Andrei Popescu
16.10.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, marţi, în contextul conflictului cu Daniel Băluţă pe tema lucrărilor la Planşeul Unirii, rectificarea unor greşeli din cărţile funciare de la Oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară. În plus, Dan acuză că aceste greşeli au fost ignorate de o serie de instituţii, inclusiv Primăriile Sectoarelor 3 şi 4.

“Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărţi funciare care atestă Primăriei Municipiului Bucureşti calitatea de proprietar şi administrator al întregii zone supraterane din Piaţa Unirii, respectiv parc şi planşeu. Instituţia Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmboviţa şi numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal să ceară autorizaţii de lucrări pentru suprateran.

4 instituţii ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 şi Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente. În consecinţă, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI şi vom sesiza organele de cercetare competente”, a precizat Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost împiedicat, luni, de poliţiştii locali ai Sectorului 4 să ridice mai multe garduri despre care edilul susţine că au fost amplasate “ilegal” de către Primăria Sectorului 4, condusă de Băluţă, pentru reabilitarea Planşeului Unirii.

Nicuşor Dan, care s-a deplasat la faţa locului alături de angajaţi ai Primăriei şi de directorul general al Poliţiei Locale Bucureşti, nu a fost lăsat nici măcar să intre în şantier.

Mai mult, unul dintre poliţiştii locali l-a acuzat pe Nicuşor Dan că “instigă oamenii să comită infracţiuni şi ilegalităţi” şi i-a cerut să nu o facă.

Luni seara, edilul Capitalei s-a întors în Piaţa Unirii cu o dispoziţie către Poliţia Locală Municipală de a desfiinţa şantierul deschis de Primăria Sectorului 4.

Poliţia Locală Sector 4 a făcut scut în faţa excavatoarelor, pentru a împiedica demolarea. Ulterior, doi angajaţi ai respectivei instituţii au susţinut că au fost răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor