Lansare BMW Motorsport: Opt monoposturi pentru Campionatul German de Turisme 2013

Monopost BMW Bank M3 DTM, condus de pilotul Bruno Spengler
Monopost BMW Bank M3 DTM, condus de pilotul Bruno Spengler (BMW Group)

Întrucât BMW Motorsport se pregăteşte pentru startul sezonului 2013 din Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), la BMW Welt din München, Germania, au fost lansate sâmbătă cele opt maşini BMW M3 DTM care vor participa în cadrul celui mai popular şi mai spectaculos campionat de turisme.

La revenirea după o pauză de 20 de ani, BMW şi-a adjudecat în 2012 toate titlurile puse în joc: pentru constructori, piloţi, echipe, inclusiv pe cele pentru cel mai bun debutant şi cea mai bună echipă de mecanici.

Zona "Premiere" de la BMW Welt este rezervată conform tradiţiei clienţilor care optează pentru a avea automobilele livrate în acest centru unic.

În cadrul ceremoniei de înmânare însă, cu patru săptămâni înainte de începerea sezonului competiţional, piloţii BMW DTM - Bruno Spengler (Canada), Dirk Werner (Germania), Augusto Farfus (Brazilia), Joey Hand (SUA), Martin Tomczyk (Germania), Andy Priaulx (Marea Britanie), Marco Wittmann (Germania) şi Timo Glock (Germania)- şi maşinile lor de curse au urcat pe rând pe scenă.

Pentru început,, Prinţul Leopold "Poldi" de Bavaria (Germania) a pilotat prima generaţie a modelului de curse BMW M3 DTM spre zona de livrări.

Au apărut pe scenă apoi, Jens Marquardt (directorul BMW Motorsport) şi Maxime Martin (Belgia, pilot de teste şi dezvoltare) au urmat cu ediţia 2013 a BMW M3 DTM Safety Car.

Uşile liftului - care de obicei transportă noile automobile de serie BMW spre sectorul "Premiere" pentru livrare către noii clienţi - s-au deschis apoi, pe rând, de opt ori, iar piloţii aflaţi la volanului spectaculoaselor BMW M3 DTM i-au încântat pe cei 13.000 de vizitatori prezenţi la BMW Welt.

"Pentru noi, a fost ceva cu totul deosebit să le putem oferi fanilor loiali ocazia de a fi foarte aproape de proiectul BMW DTM. Cu siguranţă, niciunul dintre cei implicaţi astăzi nu a asistat anterior la o lansare de acest fel", a declarat după eveniment Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

"A fost ceva cu totul special că au putut vedea toate cele opt BMW M3 DTM, cu noile design-uri coloristice, unul lângă altul - şi, în plus, cu un fundal de excepţie aşa cum este BMW Welt. Numărătoarea inversă a început pentru cel de-al doilea sezon de la revenirea noastră în DTM şi este evident că toţi piloţii noştri abia aşteaptă prima confruntare din acest an.

Până acum, suntem mulţumiţi de cum au decurs pregătirile. În testul de săptămâna viitoare ne vom concentra asupra reglajelor fine. Apoi, în calitate de campioni en-titre, vom fi fericiţi să ne confruntăm încă o dată cu concurenţa în acest campionat extrem de disputat. Mă aştept la un sezon strâns, care va fi foarte atractiv pentru spectatori, iar lansarea de astăzi reprezintă pregătirea perfectă pentru ceea ce va urma", a adăugat Marquardt.

"A fost un sentiment cu totul neobişnuit că maşina pentru sezonul 2013, BMW Bank M3 DTM, mi s-a livrat chiar aici, la BMW Welt, asemenea oricărui client BMW. Am înţeles perfect de ce acest moment este o experienţă atât de fascinantă pentru ei. Rămân la opinia că maşina mea, de culoare negru mat, arată senzaţional. Mi-a purtat noroc în 2012, când am câştigat titlul, iar acum sunt extrem de motivat să înregistrez acelaşi succes şi în acest an, cu BMW Team Schnitzer", a declarat canadianul Bruno Spengler, campion en-titre în DTM.

"Am asistat la numeroase evenimente la BMW Welt. Dar să ies cu maşina mea, Castrol EDGE BMW M3 DTM, din lift a fost un sentiment cu adevărat unic. Avem o echipă puternică şi toată lumea abia aşteaptă începutul sezonului", a precizat brazilianul Augusto Farfus, pilotul BMW Team RBM.

Cu o zi înainte de marea lansare, vineri, piloţii au vizitat uzina BMW din München, au dat numeroase autografe şi s-au declarat încântaţi de impresionanta fabrică.

Zilele acestea, cei opt piloţi BMW au participat la ultimul test înainte de startul sezonului, la Hockenheim (Germania), iar de marţi şi până vineri, BMW Motorsport şi echipele sale vor continua programul de pregătire pentru prima dintre cele 10 etape ale stagiunii.

Piloţii BMW

- Bruno Spengler (Canada), BMW Team Schnitzer, BMW Bank M3 DTM

- Dirk Werner (Germania), BMW Team Schnitzer, Samsung BMW M3 DTM

- Augusto Farfus (Brazilia), BMW Team RBM, Castrol EDGE BMW M3 DTM

- Joey Hand (SUA), BMW Team RBM, EXIDE BMW M3 DTM

- Martin Tomczyk, (Germania), BMW Team RMG. BMW M Performance Parts M3 DTM

- Andy Priaulx (Marea Britanie), BMW Team RMG, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM

- Marco Wittmann (Germania), BMW Team MTEK, Ice-Watch BMW M3 DTM

- Timo Glock (Germania), BMW Team MTEK, Deutsche Post BMW M3 DTM.

Calendarul etapelor DTM 2013

- 05.05. Hockenheim

- 19.05. Brands Hatch

- 2.06. Red Bull Ring

- 16.06. Lausitzring

- 14.07. Norisring

- 4.08. Moscow Raceway

- 18.08. Nürburgring

- 15.09. Motorsport Arena

- 29.09. Zandvoort

- 20.10. Hockenheim