BMW şi Toyota îşi consolidează colaborarea

Grupul BMW şi Toyota Motor Corporation au semnat acorduri pentru a-şi extinde colaborarea pe termen lung
Grupul BMW şi Toyota Motor Corporation au semnat acorduri pentru a-şi extinde colaborarea pe termen lung (Prin bunăvoinţa Toyota Media)

Companiile BMW Group şi Toyota Motor Corporation (TMC) au fost pentru prima dată de acord să colaboreze pe termen lung pentru dezvoltarea următoarei generaţii de vehicule şi tehnologii ecologice, în luna decembrie 2011. În acel moment, cele două companii au semnat un contract prin care BMW Group furniza motoare diesel extrem de eficiente către Toyota Motor Europe.

La 24 ianuarie în acest an, BMW Group şi TMC au semnat un acord cu caracter obligatoriu pentru a extinde colaborarea dintre cele două companii.

"TMC şi BMW Group împărtăşesc aceeaşi viziune strategică privind mobilitatea durabilă a viitorului", a declarat Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de management al BMW AG.

"Având în vedere schimbările tehnologice viitoare, întreaga industrie auto se confrunta cu provocări enorme, pe care noi le privim ca pe o oportunitate. Această colaborare este un element important în păstrarea ambelor companii pe calea succesului viitor. "

În continuare vă prezentăm cele patru noi domenii de colaborare.

Sistemul pilei de combustie

Cele două societăţi cred că tehnologia pilelor de combustie va fi o soluţie posibilă în viitor şi vor colabora pentru dezvoltarea unei baze pentru vehiculele dotate cu pilă de combustie. Aceasta cuprinde mai mult decât sistemul unei pile de combustie – include şi un rezervor de hidrogen, un motor şi o baterie. Data la care se preconizează finalizarea obiectivului pentru acest proiect este anul 2020.

Companiile vor colabora şi cu privire la evaluarea şi dezvoltarea infrastructurii de hidrogen în crearea de coduri şi standarde necesare pentru popularizarea vehiculelor cu pile de combustie.

Vehicul sport

TMC şi BMW Group efectuează un studiu de fezabilitate pentru a defini o platformă comună pentru un vehicul sport de dimensiuni medii. Nu este clar cât de multe elemente vor fi incluse în aceasta platformă comună, dar ambele companii deţin o expertiză considerabilă în acest domeniu.

Tehnologie uşoară

Companiile trebuie să elaboreze în comun tehnologii uşoare pentru caroseriile vehiculelor, folosind materiale de ultimă oră, cum ar fi materiale compozite armate. Există planuri pentru a utiliza aceste tehnologii în vehiculul sport dezvoltat în comun şi, eventual, în alte vehicule BMW sau Toyota.

Tehnologia bateriilor litiu-aer

Va începe şi cercetarea comună în scopul dezvoltării unei baterii litiu-aer cu o densitate de energie mai mare decât cea a actualelor baterii litiu-ion.

Preşedintele TMC Akio Toyoda a spus că un "progres statornic" a fost făcut de când cele două companii au semnat un memorandum de înţelegere, în iunie 2012.

"Acum, intrăm în faza care promite rezultate", a adăugat el. "În timp ce vom acorda o importanţă deosebită aspectelor pe care le învăţăm din colaborarea noastră, vom munci din greu pentru atingerea obiectivului nostru comun de a face maşini mai bune."

Proiectul privind pila de combustie este o veste interesantă, deoarece indică faptul că industria este în căutarea unor alternative dincolo de sistemele hibride bazate pe baterii şi utilizate pe scară largă în prezent.

Preocupările majore legate de sistemul actual sunt în mare parte legate de baterie - şi anume tipul, timpul de reîncărcare, greutatea şi impactul asupra mediului în momentul producerii şi unei eventuale aruncări.

Tehnologia pilelor de combustie cercetată de industria auto îşi propune să utilizeze hidrogenul ca înlocuitor pentru combustibilii fosili. O altă alternativă luată în considerare este combustibilul bio, care utilizează alge în locul porumbului.

Toyota şi-a concentrat recent eforturile pe dezvoltarea unor vehicule uşo de condus şi cu o orientate spre performanţă. Colaborarea sa recentă cu Subaru a produs mult apreciaţii Scion FR-S şi Subaru BRZ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport