În luna iunie, apare pe piaţa din România noul BMW Seria 3 Gran Turismo

BMW Seria 3 Gran Turismo
BMW Seria 3 Gran Turismo (BMW Group România)

La Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, care va avea loc între 7 şi 17 martie, va fi prezentat în premieră mondială noul model BMW Seria 3 Gran Turismo. Automobilul va putea fi comandat la dealer-ii din România începând din luna iunie 2013, la un preţ de început de 30.550 de euro fără TVA pentru versiunea 320i şi de 32.550 de euro fără TVA pentru 320d.

Prin apariţia noului BMW Seria 3 Gran Turismo, gama de succes BMW Seria 3 include un nou concept inovator. Aceasta a treia variantă de caroserie a familiei de modele combină genele dinamice şi sportive ale Sedanului, cu spiritul practic şi cu versatilitatea versiunii Touring, însuşiri însoţite de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului la condus.

Gran Turismo degajă farmec estetic şi emoţional şi impresionează atât ca automobil business elegant, cât şi ca break dinamic şi confortabil.

Dimensiuni interioare şi exterioare generoase

Caracterul exterior distinctiv al BMW Seria 3 Gran Turismo este definit de proporţiile specifice BMW, cele patru uşi cu geamuri fără ramă, de linia acoperişului tipică pentru coupe, în uşoară coborâre, şi de hayon-ul mare, cu deschidere şi închidere automată. Iar spoilerul-spate activ, primul de acest gen la un model BMW, asigură o lejeritate vizuală şi reduce înălţarea necesară pentru viteze de croazieră.

Faţă de BMW Seria 3 Touring, BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu 20 de centimetri, are ampatamentul extins cu 11 centimetri şi este mai înalt cu 8,1 centimetri, însă, cu toate acestea, utilizarea inspirată a proporţiilor, a suprafeţelor şi a liniilor permit ca acest nou model să fie recunoscut imediat ca un membru al noii gamei BMW Seria 3.

Dimensiunile interioare generoase reprezintă o altă calitate la BMW Seria 3 Gran Turismo - pasagerul din faţă şi cei din spate beneficiind de o poziţie înălţată cu 5,9 de centimetri, ceea ce oferă o vizibilitate remarcabilă, în timp ce accesul este mai confortabil.

Creşterea spaţiului este evidentă mai ales în compartimentul din spate, unde, comparativ cu modelele Sedan şi cu Touring, pasagerii au la dispoziţie un plus de 7 centimetri pentru picioare demn de segmentul de lux.

În plus, designul, coloristica şi materialele utilizate la interior creează o ambianţă de lounge care le asigură confortul pasagerilor, indiferent de lungimea călătoriilor.

Portbagaj mai mare

Dimensiunile extinse ale automobilului sunt reflectate inclusiv de zona de încărcare, portbagajul de 520 de litri depăşindu-l cu 25 de litri pe cel de la BMW Seria 3 Touring, iar deschiderea largă a zonei de încărcare şi accesul printr-un hayon care se deschide mult în sus permiţând un acces mai uşor.

Funcţionalitatea deosebită a noului BMW Seria 3 Gran Turismo este subliniată prin calităţile practice standard: divizare/rabatare a spătarului banchetei în raport 40:20:40, tetiere rabatabile, spătare cu înclinare reglabilă (funcţie cargo) şi etajeră pentru colete din două elemente.

Mai mult zona portbagajului poate fi utilizată în diferite moduri, ceea ce permite o gestiune ideală a spaţiului, lucru accentuat prin dotările practice cum ar fi puncte de fixare, cârlige multifuncţionale şi un compartiment de stocare sub podea. Nu în ultimul rând, benzile LED care luminează zona de încărcare accentuează calitatea premium a modelului Seria 3 Gran Turismo.

Ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 3 Gran Turismo este subliniată şi de combinaţiile şi utilizarea materialelor de calitate şi finisajele de top.

Începând din luna iunie, cel mai nou membru al gamei Seria 3 poate fi comandat şi în România - într-o versiune entry-level, cu pachete de design Sport Line, Luxury Line sau Modern Line. Din luna iulie 2013, va fi disponibil şi pachetul opţional M Sport.

Trei motoare pe benzină şi două versiuni diesel

Clienţii pot alege încă de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo dintr-o selecţie de cinci motoare puternice, rafinate şi economice, care acoperă un spectru al puterilor între 105 kW/143 CP şi 225 kW/306 CP.

Propulsoarele utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo, iar vârful de gamă cu şase cilindri aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo şi de la BMW 320i Gran Turismo.

Formula de motorizare este completată încă de la lansare de cele două agregate diesel de 2,0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo şi BMW 318d Gran Turismo.

O transmisie manuală cu şase trepte sau o cutie de viteze automată, cu opt rapoarte, disponibilă opţional pentru toate variantele de motorizare transferă puterea către roţile spate, ambele variante fiind combinate cu funcţia Auto Start-Stop, pentru reducerea consumului.

O manevrabilitate remarcabilă şi un grad ridicat de agilitate şi precizie sunt asigurate de tehnologia avansată a suspensiei (cu numeroase componente din aliaj uşor), de servodirecţia electrică (Electric Power Steering) neinfluenţată de cuplul de direcţie, de distribuţia bine echilibrată a sarcinilor pe punţi (50:50) şi de caroseria uşoară, cu rigiditate torsională ridicată.

Pe de altă parte, ampatamentul mai lung ( 11 centimetri), diametrul mai mare al roţilor şi specificaţiile de bază a noului BMW Seria 3 Gran Turismo - care include jante de 17 ţoli - au ca rezultat un automobil care oferă un nivel deosebit al stabilităţii şi al confortului pe distanţe lungi.

Eficienţa remarcabilă a BMW Seria 3 Gran Turismo are efect pozitiv şi asupra plăcerii condusului, iar rolul principal îl are strategia de dezvoltare BMW EfficientDynamics, a cărei influenţă poate fi simţită în aproape orice parte noului model.

Conceptul inteligent de construcţie uşoară al BMW Seria 3 Gran Turismo şi aerodinamica optimizată a modelului (care include Air Curtains, Air Breathers şi spoiler spate activ) contribuie la maximizarea eficienţei şi dinamicii.

BMW Seria 3 Gran Turismo are un nivel foarte redus al consumului şi emisiilor şi datorită altor dotări, cum ar fi funcţia Auto Start-Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare), Optimum Shift Indicator (indicarea punctului optim de schimbare a vitezelor) şi componentele auxiliare controlate inteligent. Mai mult, automobilul are capacitatea de a reduce consumul cu până la 20% prin utilizarea modului ECO PRO şi a noii funcţii ECO PRO Rouţe.

Producătorii asigură că o selecţie vastă de sisteme de asistare a conducătorului şi soluţii de mobilitate, disponibile standard sau opţional în cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo să impună standardele în segmentul său în ceea ce priveşte siguranţa, confortul şi infotainment-ul.

Cea mai recentă generaţie de Head-Up Display integral color, care proiectează principalele informaţii pe parbriz, la o rezoluţie înaltă, constituie un punct de atracţie al gamei, împreună cu alte sisteme de asistare care îmbunătăţesc confortul şi siguranţa.

În plus, tehnologia extrem de eficientă a interfeţei permite utilizarea extinsă a telefoanelor mobile şi a numeroase funcţii Bluetooth de birou pentru servicii bazate pe internet. Opţiunea Apps, precum şi aplicaţia gratuită BMW Connected furnizează acces la servicii precum reţele de socializare, web radio şi funcţii iphone de calendar. Serviciile de informaţii sau de organizare a călătoriei care utilizează serviciile Google Maps şi Panoramio amplifică şi ele nivelul de confort al pasagerilor noului BMW Seria 3 Gran Turismo.

Farmec estetic, spaţiu şi funcţionalitate

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo reprezintă o apariţie de calibru în segmentul premium al clasei mediane, care interpretează un rol unic în cadrul gamei BMW Seria 3 şi furnizează o abordare nouă şi distinctivă a farmecului estetic, a spaţiului şi a funcţionalităţii.

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo combină în mod fericit atributele dinamice şi sportive ale versiunii Seria 3 Sedan cu spiritul practic şi cu versatilitatea variantei Seria 3 Touring, calităţi susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului pe distanţe lungi.

Partea frontală proeminentă, silueta extinsă elegant cu linie a acoperişului în stilul unui coupe, geamurile laterale fără ramă şi spatele cursiv cu deschidere largă a portbagajului se numără printre particularităţile atractive ale noului BMW Seria 3 Gran Turismo.

La partea din spate, spoilerul extins - primul de acest gen la BMW - furnizează o imagine mai agilă reducând înălţimea necesară a spatelui automobilului.

Alte plusuri ale acestui model sunt accesul facil, poziţia ridicată a scaunelor, care oferă o vizibilitate remarcabilă de jur-împrejur, precum şi nivelul luxos de spaţiu pentru fiecare pasager, în special în compartimentul din spate, unde pasagerii din cele trei scaune full-size beneficiază de un spaţiu pentru picioare existent, în mod normal, doar la clasa de lux.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport