O româncă, locul 13 la BMW Golf Cup Internaţional 2013, cea mai mare competiţie de golf amator

România a încheiat recent participarea la finala mondială a BMW Golf Cup Internaţional 2013 – cea mai mare competiţie internaţională de golf amator din întreaga lume – într-un mod lăudabil, cu un reprezentat pe locul 13 în competiţia individuală şi cu locul 17 pe echipe.
Liviu Şerbănescu
19.03.2013

alte articole

BMW Golf Cup International 2013 (BMW Group)
Liviu Şerbănescu
19.03.2013

România a încheiat recent participarea la finala mondială a BMW Golf Cup Internaţional 2013 – cea mai mare competiţie internaţională de golf amator din întreaga lume – într-un mod lăudabil, cu un reprezentat pe locul 13 în competiţia individuală şi cu locul 17 pe echipe.

Nu mai puţin de 137 jucători din 47 de ţări au participat în perioada 4-9 martie pe terenurile Fancourt Golf Resort din Africa de Sud la finala BMW Golf Cup Internaţional, după ce la turneele de calificare naţionale au concurat aproximativ 100.000 de jucători din lumea întreagă.

"Atât săptămâna aceasta, cât şi de-a lungul întregului sezon, BMW Golf Cup Internaţional a fost un succes deosebit şi o experienţă de neuitat pentru toţi cei implicaţi. Participanţii au venit de pe patru continente şi dintr-o mare varietate de medii culturale. Uneori, comunicarea a fost dificilă între ei, dar un lucru care i-a unit a fost pasiunea pentru jocul de golf şi pentru marca BMW. Acest lucru este unul minunat", a declarat Eckhard Wannieck, director Sponsorizări Internaţionale, Cooperări şi Product Placement la BMW.

Vedeta festivităţii de premiere a fost africanul Gary Player, o legendă a golfului mondial, unul dintre cinci jucători din istorie care şi-a adjudecat în carieră un Grand Şlam (câştigarea tuturor turneelor importante în acelaşi an), care este şi creatorul clubului de golf care a găzduit turneul.

Cine sunt reprezentanţii României

În cele trei clase handicap - Masculin A (handicap până la 12), Masculin B (handicap 13-28) şi Feminin (handicap până la 28) - în competiţia în format Stableford, s-au jucat de miercuri până vineri 54 de cupe, iar echipa Africii de Sud a folosit avantajul terenului de acasă pentru a se impune la finalul unei confruntări disputate până în ultima rundă.

Ca urmare, câştigătorul competiţiei individuale a fost Ockert Douglas (Africa de Sud, scor net 103), urmat de George Offenhauser (SUA, 115) şi Ekaterina Boldyreva (Rusia, 115). În afară de Douglas (HCP 5), din echipa învingătoare a Africii de Sud au mai făcut parte Kevan Hunter (HCP 15) şi Lynn Butler (HCP 28).

Membri ai Clubului de Golf "Paul Tomiţă" din Pianu de Jos, reprezentanţii României au reuşit să se claseze destul de bine. Echipa României a fost cea mai bine clasată echipă din Europa de Est, în faţa multor ţări cu tradiţie în golf precum Spania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Canada.

Reprezentanţii României au ocupat în clasamentul individual poziţiile 13, prin Ana Maria Coman, 17, prin Alexandru Bărbat şi 21, prin Florin Popa, iar echipa ţării noastre s-a clasat pe locul 17 din 47 de ţări participante.

În competiţiile rezervate sportivilor profesionişti, , având o lungă tradiţie în implicarea şi susţinerea evenimentelor de golf, BMW este partener a numeroase turnee, printre care şi faimosul Ryder Coup, întrecere între jucători europeni şi din Statele Unite.

Cea de-a 20-a ediţie BMW Golf Cup Internaţional

Considerată cea mai importantă şi renumită competiţie de golf dedicată amatorilor, BMW Golf Cup Internaţional marchează începutul implicării mărcii în acest sport.

De fapt, conceptul îşi are originile în turneul BMW Invitation Open, organizat în premieră în 1982 în Marea Britanie, când jucători amatori invitaţi de diverşi dealeri BMW s-au întâlnit în şase turnee.

Cinci ani mai târziu, în 1987, a fost organizat primul BMW Golf Cup Internaţional. Ulterior, an de an, notorietatea evenimentului a crescut treptat şi a înregistrat participarea a tot mai multe ţări.

Odată cu extinderea competiţiei, deşi în primii ani finala era organizată exclusiv în Germania, au fost alese destinaţii tot mai exclusive, pe cinci continente, în ţări precum Portugalia, Africa de Sud, Tailanda, Argentina sau Australia.

Ediţia de anul acesta, cea de-a 20-a, a fost aniversară şi a reunit 137 participanţi din 47 de ţări, iar România a fost reprezentată de câştigătorii Cupei de Cristal BMW din toamna anului 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor