Sporirea plăcerii de a fi la volan: BMW Group dotează modelele MINI cu o nouă funcţie

Noua funcţie a modelelor de automobile MINI - Driving Excitement Analyser
Noua funcţie a modelelor de automobile MINI - Driving Excitement Analyser (BMW Group)

BMW Group anunţă că modelele MINI sunt dotate cu o funcţia nouă pentru sporirea plăcerii condusului, unică în industria auto - noul Driving Excitement Analyser - care face parte din ediţia actualizată a aplicaţiei MINI Connected.

Această funcţie, care le permite conducătorilor să colecteze puncte pentru abilităţile dovedite la accelerare, schimbarea vitezelor, virare şi frânare, are menirea de a evidenţia condusul distractiv.

Operarea acestei funcţii este intuitivă, prezentarea se realizează prin utilizarea unui joystick şi a monitorului de bord.

Driving Excitement Analyser (analizarea condusului distractiv) din portofoliul MINI Connected, o funcţie nouă şi inovatoare la nivel global, este la îndemână acum, pentru a evidenţia modul în care conducătorii abili şi siguri exploatează potenţialul modelelor MINI.

Cum se obţin punctele

Această funcţie evaluează cât de sigur accelerează şi virează conducătorii şi cât de bine îşi pregătesc schimbarea vitezelor şi frânarea, iar rezultatele monitorizării sunt afişate pe monitorul de bord, cu Experience Points (XP / puncte de experienţă) acordate pentru condus sportiv, dar sigur.

Driving Excitement Analyser face parte din gama de funcţii Driving Excitement - deja existentă - fiind inclusă în aplicaţia MINI Connected, care a fost actualizată şi pe care conducătorii o pot accesa în automobilul lor MINI prin intermediul unui terminal iphone.

Cu începere din luna martie 2013, actualizarea gratuită va fi disponibilă în Apple App Store şi poate fi încărcată în sistemul maşinii prin iphone.

Pentru infotainment, condus distractiv şi comunicarea în reţele sociale, aplicaţia MINI Connected este actualizată constant, pentru a include funcţii noi şi inovatoare.

MINI Connected, actualizat tot timpul

MINI Connected oferă deja opţiuni precum funcţia web radio, utilizarea Facebook, Twitter şi Foursquare, serviciile AUPEO! şi Stitcher, recepţionarea de fluxuri de ştiri RSS, utilizarea calendarului de la iphone şi funcţiile Driving Excitement, Mission Control, Dynamic Music şi MINIMALISM Analyser, în toate automobilele echipate cu radio MINI Visual Boost sau sistem de navigaţie MINI.

Opţiunile pot fi utilizate intuitiv şi sunt prezentate în stilul specific MINI, prin intermediul joystick-ului MINI, a butoanelor de pe volan şi a monitorului central de bord.

Mai mult, aplicaţiile devin disponibile descărcându-le pe iphone-ul utilizatorului şi conectând telefonul prin USB la automobil.

Şi în viitor, pe măsură ce apar actualizări şi aplicaţii noi, acestea pot fi integrate în maşină fără a fi nevoie de un update de software al automobilului. MINI, alături de BMW, a fost prima marcă de automobile care a integrat funcţii social media şi internet în maşină.

Condus sportiv, dar sigur

Noul sistem de punctaj evaluează abilitatea conducătorului de a pilota MINI într-o manieră sportivă, dar sigură, pe lângă funcţia Condition Check, Force Meter şi instrumentele sport digitale incluse deja în aplicaţia Driving Excitement din portofoliul MINI Connected.

Driving Excitement Analyser apreciază sprinturile vioaie, schimbarea cu precizie a vitezelor, controlul frânării, abordarea lină a virajelor şi întoarcerile executate la viteze bine calculate.

Pentru exemplificare, menţionăm că sistemul acordă maximum de "Experience Points" pentru urcarea treptelor de viteză în intervalul ideal de turaţii şi în mai puţin de 1,2 secunde.

În cadrul acestei noi funcţii, schimbarea vitezelor cu multă îndemânare este urmată de afişarea mesajului "Perfect change up" (Schimbare perfectă) pe monitorul de bord, în timp ce "Breathtaking U-turn" (Întoarcere care taie răsuflarea) şi acţionarea frânei cu măiestrie ("Well-balanced braking" / frânare echilibrată) sunt şi ele recompensate cu calificative de top şi feedback pozitiv.

Avertismente pe monitor

Pe de altă parte, nu se acordă puncte pentru manevre potenţial periculoase cum sunt frânările foarte bruşte şi virajele abordate riscant sau dezordonat, care duc la apariţia unui avertisment pe monitor.

Modalitatea prin care conducătorul poate obţine un punctaj total foarte mare este caracterizată de echilibrul şi siguranţa continue la volan.

Conducătorul este promovat la nivelul următor imediat după ce acumulează 100 de puncte la oricare dintre cele patru categorii.

În plus, conducătorii pot colecta puncte de recompensă care reflectă realizările lor la accelerare, la schimbarea vitezelor sau la tehnica în viraje în efectuarea testelor speciale.

Se acordă şi puncte de recompensă legate de navigaţie, ca bonus special. Aceste puncte sunt afişate pe monitorul de bord atunci când MINI trece pe lângă una dintre destinaţiile obligatorii identificate de aplicaţie - de exemplu, uzina MINI din Oxford.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport