Noul BMW Seria 1, pus la încercare într-o cursă pe zăpadă

Noul BMW seria 1 xDrive
Noul BMW seria 1 xDrive (Prin bunăvoinţa BMW Group România)

În urmă cu câteva zile, odată cu debutul pe piaţa din România, performanţele noului BMW Seria 1 xDrive au fost puse la încercare într-un test inedit, la munte. Noul bolid a jucat la urcare rolul celui mai rapid transport pe cablu pentru schiori din lume, apoi s-a întrecut într-o cursă de coborâre pe Pârtia Cocoşul din Predeal.

În acest experiment-unicat, au fost puşi faţă în faţă Claudiu David, pilot experimentat în Campionatul Mondial de Raliuri şi singurul instructor român BMW Driving Experince şi George Vintilă, în calitate de schior profesionist. Echipat cu roţi speciale pentru zăpadă, noul BMW Seria 1 120d xDrive a fost pregătit pentru a-l susţine pe Claudiu David în această cursă.

Urcuş cu 80 km/h

Prima fază a provocării a constat în ascensiunea Pârtiei Cocoşul din Predeal, care are o dificultate medie, incluzând două secţiuni cu înclinaţia de peste 30°. Noul model BMW i-a surprins pe cei prezenţi după ce a ajuns până la cel mai înalt punct al pârtiei tractând doi schiori.

La această etapă de urcare, modelul pilotat de Claudiu David a atins viteze de peste 80 km/h, transformându-se astfel în cel mai rapid mijloc de transport pentru schiori.

Pe de altă parte, automobilul nu a fost şi cel mai confortabil astfel de mijloc de transport, întrucât cei doi schiori au trebuit să-şi utilizeze din plin forţa braţelor pentru a rezista până la capătul cursei de 2.250 de metri "la deal".

„Am fost profund impresionat de potenţialul noului model BMW 120d xDrive! Iniţial ne-am pregătit să-l urcăm tractat cu maşina specială de bătut zăpada, după care să filmăm şi să fotografiem coborârea. Am echipat maşina cu cauciucuri speciale şi, spre surprinderea tuturor, micul BMW Seria 1 a urcat fără probleme toată pârtia. Am oferit chiar servicii de transport speciale, pentru că l-am tras pe George Vintilă până în vârful pârtiei. Practic, a beneficiat de cel mai puternic transport pe cablu din lume”, a declarat entuziasmat pilotul Claudiu David după urcare.

Manevrabilitate la coborâre

Apoi a venit şi momentul startului coborârii, care a oferit înfruntarea directă între pilot şi schior. Mai mult, pentru a obţine un plus de spectacol, a fost amenajată o trambulină pentru o săritură spectaculoasă a lui George Vintilă cu schiurile.

Pilotul Claudiu David a avut avantajul unor viteze maxime mai mari, de până la 110 km/h, în timp ce schiorul George Vintilă a beneficiat de distanţe de frânare mai mici şi de o manevrabilitate mai bună pe viraje.

la finalul competiţiei, chiar dacă schiorul a ajuns primul, cu o diferenţă de câteva secunde, automobilul a a impresionat audienţa, întrucât a urcat fără dificultate şi s-a dovedit manevrabil pe zăpadă, în condiţii extreme.

„Pentru asigurarea pârtiei, precum şi pentru o desfăşurare în condiţii de siguranţă a evenimentului, am beneficiat de sprijinul autorităţilor, al Salvamontului şi al Jandarmeriei, dar şi de excelenta pregătire a pilotului nostru, Claudiu David. Am vrut să testăm limitele noului nostru model cu tracţiune integrală, pentru aceasta am pregătit un experiment la limită. Cu siguranţă, nu ne aşteptăm să încerce şi clienţii noştri acelaşi lucru, dar provocările pe care le-a depăşit BMW Seria 1 cu xDrive arată pe deplin calităţile noului model“, a precizat Alexandru Şeremet, Corporate Communication BMW Group România.

BMW Seria 1 este cel mai nou model de la BMW care beneficiază de transmisia integrală inteligentă BMW xDrive. Sistemul, controlat electronic, variază continuu transmisia între cele două punţi, asigurând aderenţa optimă, dar şi stabilitatea maximă în viraje. Se remarcă prin posibilitatea transferului transmisiei până la 100% de pe o punte pe cealaltă, asigurând astfel, un comportament deosebit de sportiv şi, în acelaşi timp, extrem de sigur. Cu excepţia BMW Z4, toate modelele BMW beneficiază acum de acest sistem. La Seria 1, BMW xDrive este disponibil pentru început pentru BMW 120d şi BMW M135i.

Date tehnice ale BMW Seria 1 120d xDrive

- Motor diesel, TwinPower Turbo, 2 litri, 4 cilindri în linie

- Putere maximă - 184 CP

- Cuplu maxim - 389 Nm (1750 – 2750)

- Masa proprie (DIN) - 1425 kg

- Acceleraţie 0-100 km/h - 7,2 secunde

- Consum mediu conform standardelor UE: 4,8 litri/ 100 km (123ml/ km)

Preţul de pornire al noului BMW Seria 1 120d xDrive este de 26.550 de Euro fără TVA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport