MINI Countryman: 250.000 de automobile în mai puţin de trei ani

MINI Countryman, automobilul cu numărul 250.000
MINI Countryman, automobilul cu numărul 250.000 (BMW Group)

Modelul MINI Countryman cu numărul 250.000 a părăsit recent linia de asamblare din Graz (Austria), unde se află uzina partenerului de producţie şi dezvoltare Magna Steyr, la data de 12 martie 2013.

La doi ani şi jumătate de la debutul comercializării, modelul din segmentul compact premium a atins deja acest important punct de referinţă în producţie.

Lansarea MINI Countryman a însemnat intrarea mărcii premium din Marea Britanie într-un segment nou, iar primul MINI cu patru uşi, cu un hayon generos, cu până la cinci locuri şi, opţional, cu tracţiune integrală a adus noi categorii de clienţi mărcii.

"Cererea deosebită la nivel global pentru MINI Countryman reprezintă o dovadă convingătoare a strategiei riguroase de expansiune care este implementată pentru marca MINI", a declarat Harald Krüger, membru al Consiliului Director BMW AG, MINI, Motorcycles, Rolls-Royce, Aftersales BMW Group.

Primul model cu patru uşi

Modelul MINI Countryman cu numărul 250.000 a ieşit din linia de asamblare a fabricii la puţin timp după ce a început producţia MINI Paceman, al şaptelea model din portofoliul mărcii, care este realizat tot la Graz, în Austria.

În cei peste 50 de ani de istorie a mărcii, MINI Countryman este primul model dotat cu patru uşi, cu un hayon generos, cu până la cinci locuri şi cu un portbagaj cu utilizare variabilă, al cărui volum variază între 350 şi 1.170 de litri.

Modelul beneficiază de un plus de funcţionalitate, precum şi de echilibrul între agilitate şi confortul care iese în evidenţă de-a lungul călătoriilor lungi.

Sistem de tracţiune integrală ALL4

Un rol important în transformarea MINI Countryman într-un talent multilateral este reprezentat de o inovaţie la transmisie - este primul MINI care poate dispune opţional de sistem de tracţiune integrală ALL4.

Conducătorul se poate aventura în excursii off-road graţie distribuţiei variabile a puterii între puntea faţă şi cea spate permite, care deschide o nouă abordare a sentimentului de karting pe care îl oferă MINI.

ALL4 poate fi comandat în prezent ca opţiune pentru MINI Cooper S Countryman (135 kW/184 CP), MINI Cooper SD Countryman (105 kW/143 CP) şi MINI Cooper D Countryman (82 kW/112 CP).

Mai mult, abilitatea remarcabilă a versiunii MINI John Cooper Works Countryman, care dispune standard de tracţiune integrală, face ca acesta să urce mai sus pe scara performanţelor.

Tracţiunea integrală permite ca puterea motorului demn de curse (160 kW/218 CP) să fie transformată în plăcere extremă a condusului, cu siguranţă maximă în orice situaţie.

Opţional, transmisie automată cu şase trepte

Pe de altă parte, versiunile cu tracţiune faţă au motorizări de 90 kW/122 CP (MINI Cooper Countryman), 72 kW/98 CP (MINI One Countryman) şi 66 kW/90 CP (MINI One D Countryman).

Cu excepţia MINI One D Countryman, toate versiunile pot fi echipate cu transmisie automată cu şase trepte, ca alternativă la cea standard, dotată cu o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte.

Datele de vânzări înregistrate pe toate pieţe auto importante relevă succesul global al MINI Countryman. Numai în anul 2012, au fost vândute 102.250 de unităţi.

Cea mai cerută variantă de model, MINI Cooper S Countryman

La nivel mondial, cea mai cerută variantă de model a fost MINI Cooper S Countryman, urmată de MINI Cooper Countryman.

Variantele diesel nu sunt disponibile pe toate pieţele, însă s-au dovedit a fi foarte populare. Drept dovadă, modele echipate cu motorizări diesel deţin aproximativ 37% din vânzările MINI Countryman din anul 2012.

În primii aproape trei ani de prezenţă pe piaţa din România, MINI Countryman a devenit al doilea cel mai bine vândut model al mărcii, după clasicul MINI Hatch.

Mai mult de unul din trei modele livrate în România în 2012 au fost MINI Countryman. Mai exact, dintr-un total de 168 de unităţi, s-au vândut 60 de unităţi.