Cu ce se prezintă BMW la Salonul Auto de la Geneva 2013

Noul BMW Z4
Noul BMW Z4 (BMW Group)

BMW anunţă că va prezenta o gamă de modele noi de serie la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, care va avea loc între 7 şi 17 martie. Producătorul german de automobile va atrage totodată atenţia şi prin câteva concepte compacte revoluţionare, care îşi propun să schimbe imaginea segmentului premium şi a dezvoltării durabile.

Vizitatorii vor regăsi printre punctele de atracţie ale standului se va număra şi gama de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive.

BMW Seria 3 Gran Turismo - inovator, emoţional, funcţional

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo, care va avea premiera mondială la Geneva, va extinde segmentul premium al clasei medii cu o opţiune de top.

Modelul, un concept complet independent în cadrul celei mai bine vândute game BMW, întruchipează reinterpretarea unică a nevoii de spaţiu şi funcţionalitate.

Această a treia versiune de caroserie reuneşte, în cadrul actualei generaţii a modelului, genele sportive şi dinamice de la Sedan cu caracterul practic şi versatilitatea de la Touring - atribute completate de un surplus evident de spaţiu şi confort al călătoriei.

Noul BMW Seria 3 Gran Turismo este convingător atât ca model business elegant, cât şi ca automobil dinamic şi confortabil destinat călătoriilor lungi.

BMW M6 Gran Coupe - sportivitate şi estetică în formă pură

BMW M dezvăluie publicului european în premieră la Salonul Auto de la Geneva 2013 cea de-a treia variantă de caroseriei a modelului BMW M6, o maşină sport foarte performantă.

Atributele de performanţă M tradiţionale sunt combinate la noul BMW M6 Gran Coupe cu un design deosebit de frumos şi de luxos, iar datorită dimensiunilor interioare mai mari ale acestui coupe cu patru uşi, cei doi pasageri din spate se pot bucura de un nivel generos de spaţiu.

Modelul este dotat cu motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 412 kW/560 CP şi un maxim al cuplului de 680 Nm, a cărui putere motorului este transferată către puntea spate prin intermediul unei transmisii M cu dublu ambreiaj, cu Drivelogic, cu şapte trepte.

Dotări precum diferenţialul M activ pentru puntea spate, şasiul specific M, direcţia hidraulică cu raport variabil şi sistemul de frânare cu componente de înaltă performanţă atrag şi ele atenţia asupra acestui automobil.

În România, preţul de început va fi de 114.400 Euro fără TVA, iar debutul pe piaţa din România este programat pentru vara acestui an.

BMW Z4 - roadster cu un farmec şi o individualitate amplificate

BMW Z4 este pregătit ca la Geneva să facă o impresie şi mai atrăgătoare şi mai inovatoare - cu noi dotări exterioare, detalii interioare rafinate, un nou pachet de echipamente şi cu un nou motor entry-level.

Sunt disponibile trei culori noi pentru caroserie, precum şi noua opţiune Design Pure Traction, iar în interior, tonurile de negru şi portocaliu realizează un contrast coloristic deosebit.

Noile jante din aliaj (17, respectiv 18 ţoli), dar şi de pachetul opţional M Sport sunt alte opţiuni de personalizare, iar rolul de viitor model entry-level este interpretat de BMW Z4 sDrive18i, propulsat de un motor de 2,0 litri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 115 kW/156 CP.

Motorul poate fi comandat totdată şi cu o transmisie automată cu opt trepte.

Acest noul model va apărea pe piaţă în luna mai a acestui an, la un preţ de început de 29.500 Euro fără TVA pentru versiunea Z4 sDrive18i.

BMW Concept Active Tourer - mai multe posibilităţi pentru inovaţie

La modelul BMW Concept Active Tourer, o avanpremieră a unor inovaţiilor viitoare destinate segmentului premium din clasa compactă, confortul şi funcţionalitatea sunt îmbinate cu dinamica şi stilul, în timp ce transmisia hibrid plug-in garantează cel mai înalt nivel de eficienţă.

Cu acest studiu, BMW prezintă o serie de soluţii cu caracter de pionierat pentru interior, dar şi pentru conceptul transmisiei.

Având o lungime exterioară de 4.350 de milimetri, proporţii atletice şi linii specifice BMW, acest nou concept transferă estetica tradiţională BMW spre un alt segment auto.

Prin poziţia ridicată a scaunelor, spaţiul generos pentru conducător şi pasageri, precum şi prin portbagajul extensibil şi flexibil, interiorul de la BMW Concept Active Tourer se distinge în mod deosebit.

Pe de altă parte, caracterul dinamic al acestui studiu este strâns legat de abordarea conceptului BMW eDrive.

BMW Concept Active Tourer accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de opt secunde datorită faptului că sistemul de transmisie cuprinde un motor pe benzină, cu trei cilindri şi un electromotor sincron care produc o putere totală de 140 kW/190 CP.

În ciuda puterii mari, automobilul realizează un consum mediu de sub 2,5 l/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 nu trece de 60 g/km.

BMW ConnectedDrive - Dynamic Light Spot va putea identifica şi animalele pe timp de noapte

O contribuţie semnificativă la evitarea accidentelor pe timp de noapte o are BMW Night Vision, un sistem de asistare a conducătorului din portofoliul BMW ConnectedDrive.

Riscul de coliziuni cu pietonii este redus şi mai mult, datorită BMW Dynamic Light Spot (spot luminos dinamic).

Mai mult, din vara anului 2013, BMW Night Vision va dispune şi de un sistem de recunoaştere a animalelor care se extinde dincolo de raza de acţiune a farurilor.

Camera în infraroşu cu imagine termică montată în grila BMW a radiatorului poate detecta obiectele care degajă căldură de la o distanţă de aproximativ 100 de metri, având capacitatea de a face diferenţa între oameni şi animale prin nivelul de căldură.

Dacă BMW Night Vision anticipează o coliziune posibilă cu un animal, Dynamic Light Spots începe să lumineze intermitent animalul într-o manieră specifică, iar simultan, pe afişajul de bord se aprinde un simbol de avertizare.

Sistemul de bord emite şi o avertizare acustică în cazul unui pericol iminent.

BMW i3 - soluţii inteligente de extindere a autonomiei

Şi modelul BMW i3 Concept Coupe va avea premiera europeană la Geneva, ocazie cu care va fi expus şi BMW i8 Concept Spyder.

Autonomia maşinii şi infrastructura de realimentare reprezintă teme frecvente din discuţiile privind factorii importanţi în electromobilitate, iar prin sistemul de propulsie eDrive, BMW i3 este conceput astfel încât reîncărcarea acumulatorului să se facă după două-trei zile de utilizare în regim de navetă, ceea ce echivalează cu o autonomie de 130-160 kilometri.

Sistemul de transmisie şi celelalte funcţii ale BMW i3 sunt alimentate de la o baterie litiu-ion de mare tensiune, dezvoltată special astfel încât energia - implicit şi autonomia maşinii - să fie mai puţin expusă la fluctuaţiile de temperatură, aşa cum se întâmplă cu bateriile din prezent.

Reducerea consumului de energie de către componentele electrice ale maşinii a fost o altă prioritate în conceperea BMW i3, în timp ce diferitele moduri de condus pot extinde autonomia cu până la 25%.

Întrucât BMW i3 este primul automobil electric din lume integral conectat, conducătorii primesc actualizări constante cu estimări reale ale autonomiei şi, dacă doresc, pot cere sistemului să afişeze staţiile de realimentare din vecinătatea destinaţiei, cu rezervarea unui loc prin simpla apăsare a unui buton.

Sistemul informează conducătorul cu privire la timpul în care va reîncărca acumulatorul pentru călătoria de întoarcere sau spre o altă destinaţie, iar opţional este disponibil şi un sistem de extindere a autonomiei până la aproximativ 300 de kilometri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport