Campionatul German de Turisme: Grila BMW, completată cu un pilot de renume

Un bolid din echipa BMW Motorsport, în Campionatul German de Turisme
Un bolid din echipa BMW Motorsport, în Campionatul German de Turisme (BMW Group România)

Formula de piloţi a BMW pentru noul sezon a fost definitivată recent, după ce germanul Timo Glock (30 de ani) a revenit "în familie" şi va concura pentru echipa BMW Motorsport în sezonul 2013 din DTM (Campionatul German de Turisme).

Din echipa BMW Motorsport, în afară de Glock, mai fac parte campionul en-titre DTM, Bruno Spengler (Canada), Augusto Farfus (Brazilia), Joey Hand (SUA), triplul campion FIA WTCC Andy Priaulx (Marea Britanie), campionul de acum doi ani Martin Tomczyk (Germania), Dirk Werner (Germania) şi Marco Wittmann (Germania), a precizat Alex Şeremet, Corporate Communications Manager BMW Group România.

Fiecare dintre aceşti piloţi va ocupa în acest sezon câte unul dintre cele opt cockpit-uri BMW M3 DTM.

"Suntem încântaţi să-l avem din nou pe Timo Glock în cadrul BMW Motorsport", a declarat recent Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport.

"De-a lungul carierei sale, Timo a dovedit de mai multe ori cât de valoros este pentru orice echipă, datorită abilităţilor de pilotaj şi a manierei deschise de a fi. Faptul că acum revine în familia BMW, la şase ani de la momentul în care a părăsit postul de pilot de teste pentru BMW Sauber F1 Team, face ca această întâlnire să fie şi mai plăcută. Sunt încrezător că Timo nu va avea nevoie de mult timp pentru a se adapta în DTM şi va oferit multe momente plăcute fanilor", a mai precizat Marquardt.

Scurt CV

Timo Glock şi-a început cariera în curse cu programul pentru tineri Formula BMW, iar în 2000 a câştigat BMW ADAC Formula Junior Cup. Apoi, şi-a trecut în palmares şi titlul Formula BMW ADAC Championship, în 2001.

La doar 22 de ani, în 2004, Glock a debutat în Formula 1 cu ocazia Grand Prix-ului Canadei. Un an mai târziu, germanul s-a înscris în competiţia nord-americană ChampCar World Series şi a încheiat sezonul pe locul opt, fiind desemnat Rookie of the Year (Debutantul Anului).

A urmat apoi revenirea lui Glock în Europa, unde a luat startul în GP2 Series şi a câştigat titlul la cea de-a doua încercare, în 2007.

A revenit la BMW tot în 2007, în Formula BMW, pentru prima oară după perioada de "ucenicie". În acel an, alături de germanul Sebastian Vettel, triplu campion mondial în Formula 1, Glock a îndeplinit rolul de pilot de teste pentru BMW Sauber F1 Team.

Această perioadă petrecută la BMW a reprezentat pentru Glock o adevărată rampă de lansare spre un loc de pilot titular la Toyota F1 Team, în sezonul 2008.

Timo Glock a obţinut astfel trei clasări pe podium pentru echipa japoneză, apoi, din 2010, a concurat pentru Virgin Racing, cunoscută acum drept Marussia F1 Team.

91 de Grand Prix-uri de Formula 1

În total, pilotul Timo Glock a luat startul în 91 de Grand Prix-uri de Formula 1.

"Pentru mine, va fi foarte interesant să pilotez pentru BMW după atâţia ani - şi într-o competiţie de clasă precum DTM", a spus Glock.

"Am avut o perioadă fantastică în Formula 1, dar acum sunt nerăbdător să lupt din nou pentru victorii alături de vechii mei prieteni de la BMW Motorsport. Aceasta este abordarea pentru care am acceptat provocarea DTM. Sunt conştient că sunt câteva domenii în care va trebui să trec prin perioadă de adaptare. Nu toţi foştii piloţi de Formula 1 s-au regăsit imediat în DTM. Dar acest lucru reprezintă motivaţia mea principală. După ce a câştigat titlurile anul trecut, într-o manieră impresionantă, nu există nicio îndoială că BMW M3 DTM dispune de tot ce trebuie pentru a ne permite să fim şi în 2013 în partea din faţă a plutonului", a adăugat pilotul german

În cadrul testelor de la Valencia (Spania) desfăşurate miercuri şi joi, Glock a acumulat prima sa experienţă la volanul BMW M3 DTM, neratând ocazia de a impresiona audienţa.

Împreună cu cei şapte coechipieri ai săi, Glock se va pregăti intens în săptămânile următoare pentru campania 2013.

Sezonul va începe, conform tradiţiei, la Hockenheim (Germania), la data de 5 mai 2013.

De-a lungul carierei sale, Timo a dovedit de mai multe ori cât de valoros este pentru orice echipă, datorită abilităţilor de pilotaj şi a manierei deschise de a fi. Faptul că acum revine în familia BMW, la şase ani de la momentul în care a părăsit postul de pilot de teste pentru BMW Sauber F1 Team, face ca această întâlnire să fie şi mai plăcută.

Palmaresul BMW Motorsport în DTM 2012

În 2013, Timo Glock este al doilea pilot care completează grila BMW - după Marco Wittmann, pilot de teste al BMW în DTM în 2012.

BMW îşi extinde astfel prezenţa în DTM cu o nouă echipă, ajungând la un număr total de patru, la fel ca celelalte două mărci reprezentate în campionat.

BMW reuşea în 2012, aliniind doar şase piloţi, să adjudece toate titlurile, într-o revenire după o pauză de 20 de ani în DTM.

Canadianul Bruno Spangler a adjudecat titlul la piloţi, BMW - titlul constructorilor, iar la echipe s-a impus Team Schnitzer, condusă de celebrul Charly Lamm.

Toate titlurile puse în joc au ajuns la final la BMW, după ce Augusto Farfus a luat premiul pentru cel mai bun debutant, iar echipa de mecanici a lui Dirk Werner s-a impus la „cei mai rapizi mecanici“.

Calendarul sezonului DTM 2013

- 5 mai Hockenheimring Baden-Württemberg (D)

- 19 mai Brands Hatch (GB)

- 2 iunie Red Bull Ring Spielberg (A)

- 16 iunie Lausitzring (D)

- 14 iulie Norisring (D)

- 4 august Moskow Raceway (RUS)

- 18 august Nürburgring (D)

- 15 septembrie Motorsport Arenă Oschersleben (D)

- 29 septembrie Circuit Park Zandvoort (NL)

- 20 octombrie Hockenheimring Baden-Württemberg (D)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport