Patru premii de design "red dot" în 2013 pentru BMW Group

Noul BMW Seria 3 Touring
Noul BMW Seria 3 Touring (BMW Group)

BMW Group Design a cucerit recent la Premiile red dot patru dintre prestigioasele distincţii la nivel internaţional "red dot award: product design 2013".

Ca o recunoaştere a calităţii deosebite a designului, juriul internaţional a acordat premii red dot în categoria "Automobile şi Transport" pentru BMW M6 Gran CoupeBMW Seria 1BMW Seria 3 Touring, precum şi pentru motocicleta BMW R 1200 GS

În cadrul galei red dot care va avea loc la Teatrul Aalto din Essen (Germania), premiile vor fi decernate la data de 1 iulie 2013, iar lista invitaţilor la acest eveniment va cuprinde peste 1.200 de personalităţi internaţionale din lumea industriei, a politicii şi a media.

Considerate printre cele mai prestigioase distincţii din lume în ceea ce priveşte designul produselor, Premiile red dot au fost decernate prima oară în 1955.

Ca o recunoaştere a realizărilor remarcabile în cele mai diverse domenii ale spiritului creativ, premiile au fost acordate de un juriu alcătuit din 37 de specialişti în design recunoscuţi la nivel internaţional.

Ca în fiecare an, competiţia a fost foarte atractivă, o dovadă fiind numărul total de înscrieri - 1.865 de designeri independenţi şi companii de specialitate din 54 de ţări au participat la "red dot award: product design 2013", iar în total, la cele 19 categorii, au fost înscrise 4.662 de lucrări.

BMW M6 Gran Coupe

În ediţia din 2013, patru dintre produsele înscrise de BMW Group Design au fost recompensate cu premii red dot pentru calitatea excelentă a designului.

În cazul BMW M6 Gran Coupe, particularităţile de design M au fost influenţate de detalii tehnice - nevoia pentru mai mult aer de răcire, geometria şasiului şi distribuţia maselor şi aerodinamica - ceea ce a deschis noi oportunităţi pentru performanţe.

Automobilul este dominat în partea sa frontală de prizele largi de aer, de farurile LED adaptive ( în dotarea standard) şi de grila M a radiatorului concepută special pentru acest model.

Mai mult, din lateral, primul coupe cu patru uşi din portofoliul BMW M GmbH se diferenţiază clar de BMW M6 Coupe: linia joasă a acoperişului se pierde cursiv în spate, linia în formă de pană cuprinde mânerele uşilor, geamurile laterale se extind mult în montanţii C, iar toate acestea accentuează silueta prelungită dinamic.

La fabricarea acoperişului, este utilizat materialul high-tech CFRP, foarte uşor şi deosebit de rezistent, iar privirile sunt atrase de structura vizibilă cu fibră de carbon, precum şi de nişa dinamică de pe mijlocul acoperişului.

BMW Seria 1

Prin proporţiile sale puternice, specifice mărcii în general, BMW Seria 1 a reprezentat o propunere convingătoare în varianta cu trei uşi, iar aspectul distinctiv, evidenţiat de liniile extinse dinamic, îl deosebeşte atât de rivalii din segmentul compact, cât şi de varianta cu cinci uşi a modelului Seria 1.

Automobilul are un look sportiv şi elegant totodată, datorită uşilor largi cu geamuri fără ramă, designului "de sine stătător" al geamurilor laterale - neafectat nici măcar de montanţii B - precum şi aspectului liniei acoperişului, care este foarte coborâtă.

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring adaugă la valorile de bază ale mărcii variabilitatea şi calităţile lifestyle, iar silueta extinsă şi luneta înclinată denotă un sentiment de viteză chiar înainte ca automobilul să se pună în mişcare.

Pe de altă parte, linia acoperişului, uşor în coborâre, şi hayon-ul de mari dimensiuni lasă să se bănuiască versatilitatea interiorului.

Ca şi la versiunea BMW Seria 3 Sedan, partea frontală de la Touring reprezintă un exemplu consecvent al dezvoltării designului, precum şi al designului clar datorat stilului unitar al farurilor şi al grilei radiatorului.

Tratarea "stratificată" a volumelor - împreună cu orientarea către conducător - specifică BMW, reprezintă unul dintre aspectele remarcabile ale interiorului maşinii.

Interacţiunea şi compensarea diferitelor straturi ale arhitecturii habitaclului fac ca toate funcţiile importante să fie uşor accesibile.

BMW R 1200 GS

Design-ul specific mărcii este evidenţiat din plin şi de noul BMW R 1200 GS, care se remarcă prin statura off-road suplă. Platforma de design specifică GS face ca noua versiune a celui mai popular enduro touring din lume să devină o motocicletă legendară.

BMW Group s-a bucurat în ultimii ani de un succes răsunător la Premiile red dot.

BMW a obţinut anul trecut nu mai puţin de 11 distincţii, inclusiv două premii speciale "best of the best" pentru casca BMW AirFlow2 şi pentru motocicleta Husqvarna Nuda 900 R.

BMW Seria 6 Cabriolet şi BMW X3 au primit trofee red dot în 2011, în timp ce BMW Seria 5 Touring a fost distins cu titlul "best of the best".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport