MINI Paceman, alături de MINI Countryman: Prezentare specială "by Kilian"

MINI, la lansarea "by Kilian"
MINI, la lansarea "by Kilian" (Florin Vitzman, Mihai Călin)

Într-o atmosferă specială, MINI a fost recent partenerul "Madison absolute beauty" pentru lansarea noilor parfumuri exclusive "by Kilian".

Colecţia „In the garden of Good and Evil” a fost prezentată ca o invitaţie de a ceda în faţa celor mai profunde şi ascunse gânduri către plăceri interzise, o experienţă a simţurilor şi a tentaţiilor.

Într-o prezentare duală, "Good and Evil", MINI Countryman a purtat invitaţii către această lume specială.

MINI Countryman şi-a demonstrat valenţele de personalizare, specifice întregii game.

La această lansare exotică, modelul şi-a arătat faţa agresivă, masculină şi plină de forţă, într-o configuraţie integral neagră, inclusiv jantele, cu elemente de tuning John Cooper Works şi setul suplimentar de faruri.

În acelaşi timp, într-o versiunea dominată de culoarea albă la exterior, MINI Countryman şi-a arătat eleganţa deosebită.

În restaurantul Palazzo Lido, un spaţiu special ales pentru această călătorie olfactivă, cele trei parfumuri - In The City of Sin, Good Girl Gone Bad şi Forbidden Games - şi-au dezvăluit personalitatea.

Restaurantul Palazzo Lido este o clădire devenită monument istoric, veche de peste 100 de ani, cu o arhitectură deosebită.

La aceeaşi lansare cu parfumuri exotice, participanţii au avut posibilitatea să se întâlnească surprinzător şi cu noul MINI Paceman, într-o prezentare specială, în avanpremieră.

Noul MINI Paceman urmează să debuteze în showroom-urile din Europa în weekend-ul 16-17 martie.

Cu un preţ de început de 20.350 Euro fără TVA pentru versiunea MINI Cooper Paceman de 1,6 litri şi 122 CP, noul model este aşteptat pe pieţele din întreaga Europă.

Noul MINI John Cooper Works Paceman, disponibil în România din 16 martie

Noul automobil MINI John Cooper Works Paceman va fi lansat pe piaţa din România la data de 16 martie, fiind disponibil pentru doritori la un preţ începând de la 31.300 de euro, fără TVA.

Automobilul MINI John Cooper Works Paceman îmbină sportivitatea şi stilul, pentru a intra într-o nouă dimensiune a plăcerii condusului.

Pe de altă parte, cel de-al şaptelea membru al gamei John Cooper Works combină conceptul global al primului Sports Activity Coupe din această clasă cu sistemul de propulsie şi cu tehnologia şasiului dezvoltate ca urmare a experienţei vaste în motorsport şi a echipării standard cu tracţiune integrală ALL4.

Atât conducătorul, cât şi pasagerii - ocupanţi ai celor patru locuri - se pot bucura de senzaţia caracteristică doar competiţiilor sportive şi de ambianţa interioară caracteristică maşinilor sport.

Un model Sports Activity Coupe, cu iz de competiţie

MINI John Cooper Works Paceman impresionează prin faptul că este un remarcabil model sportiv, într-o categorie nouă de automobile.

Modelul îşi accentuează suplimentar imaginea de model sportiv pe care o are printr-un un kit aerodinamic care cuprinde în versiune standard, printre altele, suspensie sport coborâtă şi jante din aliaj, de 18 ţoli.

Din punct de vedere cromatic, selecţia de culori pentru exterior include Chili Red, care poate fi comandată - exclusiv pentru modelul John Cooper Works - ca nuanţă de contrast pentru acoperiş şi capacele oglinzilor retrovizoare, precum şi pentru benzile Sport.

Motorizare puternică

MINI John Cooper Works Paceman este echipat cu un motor de 1,6 litri, cu patru cilindri, dotat cu un turbocompresor twin-scroll, cu injecţie directă pe benzină şi gestiune variabilă a supapelor bazată pe tehnologia VALVETRONIC patentată de BMW Group.

Acest tip de motorizare dezvoltă 160 kW/218 CP şi atinge vârful curbei de cuplu la 280 Nm, maxim ce poate fi ridicat la 300 Nm pe intervale scurte, între 2.100 şi 4.500 rpm, datorită funcţiei Overboost.

Datorită unui sistem sport de evacuare, furnizarea puterii este însoţită şi de o acustică sportivă corespunzătoare.

La versiunea standard, transmisia manuală cu şase trepte transferă puterea motorului, însă opţional se poate comanda şi cutia de viteze automată, tot cu şase rapoarte.

De la 0 la 100 km/h, MINI John Cooper Works Paceman sprintează în 6,9 secunde - indiferent de transmisia cu care este echipat. Viteza maximă este de 226 km/h (transmisie manuală), respectiv de 224 km/h (transmisie automată).

Datele de acceleraţie sunt aceleaşi cu transmisia standard - manuală, cu şase trepte - sau cu cea opţională - automată, cu şase rapoarte, cu clapete de schimbare pe volan; eficienţă remarcabilă în această clasă de putere datorită gamei extinse de tehnologii MINIMALISM, care include Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare), Shift Point Display (afişarea punctului de schimbare a vitezelor), funcţia Auto Start/Stop şi Electric Power Steering (servodirecţie electrică); butonul standard Sport modifică reacţiile acceleraţiei, acustica motorului, asistarea puterii furnizată de direcţie şi dinamica schimbării atunci când automobilul este echipat cu transmisia automată opţională.

Automobilul beneficiază de un nivel extrem de redus pentru consum şi de emisii în această clasă de putere, datorită eficienţei deosebite a motorului, dar şi tehnologiei MINIMALISM.

MINI John Cooper Works Paceman are un consum mediu de combustibil în ciclul de testare EU de 7,4 l/100 km (transmisie automată - 7,9 l/100 km), iar nivelul emisiilor CO2 este de 172 g/km (transmisie automată - 184 g/km).

Tracţiune integrală

În plus, automobilul beneficiază de echilibru, precum şi de o siguranţă şi o abilitate sportivă de neegalat, asigurate de tracţiunea integrală ALL4, care transferă puterea mare a motorului către cele patru roţi.

Pentru a distribui perfect puterea către puntea faţă şi cea spate, sistemul de tracţiune integrală ALL4 utilizează un diferenţial central electromagnetic. ALL4 optimizează pentru aceasta tracţiunea, stabilitatea şi agilitatea la abordarea dinamică a virajelor.

Amortizoare şi arcuri reglate mai ferm, bare antiruliu întărite, gardă la sol redusă cu 10 milimetri şi un sistem de frânare cu etriere de culoare roşie, toate acestea se numără printre modificările aduse şasiului de la MINI John Cooper Works Paceman.

Mai mult, la acest nou model, sistemul DSC (Dynamic Stability Control / control dinamic al stabilităţii) cuprinde mod DTC (Dynamic Traction Control / control dinamic al tracţiunii), iar butonul standard Sport permite conducătorului să modifice reacţiile şi acustica motorului, precum şi asistarea puterii furnizată de direcţie.