Inspectoare la Casa de Pensii, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a "vândut" vechime viitorilor pensionari

Bătrâni, pensionari (Epoch Times România)
Andrei Popescu
25.10.2024

O angajată a Casei de Pensii din Satu Mare a fost condamnată definitiv la un an şi 8 luni de închisoare cu suspendare după ce a luat mită de la zeci de persoane care doreau să se pensioneze mai repede, falsificând actele din dosare.

Taxa pe care femeia, inspectoare la Casa de Pensii din Satu Mare, o cerea bătrânilor care nu îndeplineau condiţiile de pensionare era de 9.000 de lei, relatează Ştirile ProTV.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au identificat aproape 60 de persoane care i-au dat bani şi au primit în schimb ani în plus în dosarul de pensionare.

Mai mult, femeia elibera şi chitanţe pentru sumele pe care le primea pentru a le da impresia viitorilor pensionari că acţiunile ei erau legale.

Conform site-ului citat, în timpul procesului inspectoarea şi-a recunoscut faptele, iar instanţa din Satu Mare a condamnat-o la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru falsificarea documentelor, înşelăciune şi fals informatic.

Totodată, femeia va fi obligată să urmeze un curs de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Iar acum, Casa de Pensii din Satu Mare a decis să refacă dosarele de pensionare ale celor care au fost păcăliţi de inspectoare, astfel încât documentele să reflecte realitatea. Acest lucru înseamnă că şi pensiile vor fi recalculate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor