"Îl am blocat pe telefon" - Simion, despre jurnalistul susţinător AUR care a ameninţat doi procurori DNA

Marius Florian Vasile (Facebook/ Marius Florian Vasile)
Andrei Pricopie
26.12.2021

Co-preşedintele AUR George Simion a declarat, pentru G4Media, că îl are blocat pe jurnalistul din Constanţa acuzat că a ameninţat doi procurori DNA Constanţa, spunându-le că "îi calcă pe cap" şi "are patru parlamentari" cu care o să-i "facă varză".

"Despre acest personaj pot să vă spun că îl am blocat pe telefon de patru luni, m-a înjurat şi pe mine în mod similar. Are probleme cu alcoolul, probabil de aceea face aşa", a afirmat George Simion.

Jurnalistul Marius Florian Vasile a fost reţinut, joi noapte, pentru 24 de ore, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Ulterior, el a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, însă instanţa a decis să îl elibereze, însă decizia nu este una definitivă.

"În momentul de faţă, nu s-a desfăşurat expertiza electronică, iar astăzi Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a dispus neaplicarea nici unei măsuri preventive, decizia fiind aplicată de îndată", a transmis jurnalistul.

Potrivit publicaţiei citate, jurnalistul trece drept un prieten apropiat al lui George Simion şi este un susţinător declarat al AUR.

Acuzaţiile oficiale

Jurnalistul de 34 de ani este acuzat de comiterea a două infracţiuni de ultraj judiciar.

"În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina persoanei anchetate s-a reţinut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Ce mesaje le-a trimis procurorilor

- Poate meritaţi nişte p**. Dracii o să iasă din voi, f**-vă-n gură de obosiţi şi leşinaţi.

- O să vă calc pe cap puternic, f***-vă-n gură de inutili.

- F**-vă-n gură de adormiţi şi obosiţi. DNA-ul p*.

- De ce nu v-aţi băgat la bătaie şi ameninţări şi nasoale?

- Sunteţi sclavii lui Chiţac şi voi, abia aşteptaţi să i-o s*** ca să distrugeţi constănţenii.

- Patru parlamentari am, varză vă fac! Obosiţii p**, leşinaţilor, f***-vă-n gură de boscheţi.

Conform surselor G4Media jurnalistul făcea referire la cei patru parlamentari AUR de Constanţa, Vasile fiind consilier al unuia dintre ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor