Generalul Ciucă va fi cel mai probabil propunerea de premier a preşedintelui Klaus Iohannis (Surse)

Nicolae Ciuca (Epoch Times România)
D.B.
08.12.2020

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, va fi cel mai probabil propunerea de premier a preşedintelui Klaus Iohannis după consultările cu partidele care au intrat în Parlament, informează G4Media.ro citând surse politice.

”Urmează un an foarte greu, cu o criză sanitară şi economică, vom avea o campanie de vaccinare, de votat bugetul şi de realizat o serie de reforme. Partidul va sprijini această formulă, chiar dacă Nicolae Ciucă nu are experienţă politică. Este nevoie de o figură care să impună autoritate în faţa partenerilor de guvernare, în interiorul partidului, la Bruxelles etc”, au explicat surse de la vârful PNL.

Reamintim că ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a preluat interimatul la şefia Executivului după ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din funcţia de premier.

În cazul în care va fi numit premier, Ciucă ar trebui să formeze un guvern în jurul PNL, cu USR PLUS şi UDMR. Cele trei partide contează pe 244 de mandate de senatori şi deputaţi în viitorul Parlament, după redistribuirea procentelor obţinute de partidele care nu au intrat în Parlament, deci cu zece peste minimul de 233 necesar formării unei majorităţi, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Un motiv pentru care Nicolae Ciucă este considerat o soluţie bună ar fi acela că ministrul Apărării e un om nou intrat în politică, fără probleme de integritate şi cu o carieră profesională ireproşabilă, iar PNL ar fi într-o poziţie mai bună de negociere cu ceilalţi parteneri de guvernare.

Nicolae Ciucă a intrat în PNL în octombrie 2020 pentru a putea candida la alegerile parlamentare. Ciucă nu a mai făcut politică, fiind pentru o vreme consilier la Cotroceni după ce a plecat din funcţia de şef al Statului Major al Armatei. În vârstă de 53 de ani, el este un pro-atlantist convins şi a participat la războiul din Irak alături de soldaţii americani. Generalul Ciucă a fost numit de preşedintele Iohannis şef al Statului Major General în 2015, până la acel moment fiind locţiitorul şefului Statului Major generalul de aviaţie Ştefan Dănilă. Ciucă a fost anterior şef al Statului Major al Forţelor Terestre, iar între anii 2001 şi 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roşii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), şi Antica Babilonia, Irak (2004). Nicolae Ciucă a absolvit mai multe cursuri militare în SUA.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor