Fostă mare sportivă urcă oficial în barca PSD. Primeşte o funcţie importantă

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipa. (FRC/facebook)
Ana Ion
24.08.2024

Fosta mare canotoare, Elisabeta Lipă, prezentă de ani buni în structurile guvernamentale, va deveni vicepreşedinte în direcţia de Sport a PSD. Anunţul vine în pre-campanie electorală pentru Cotroceni şi Parlament.

În noua structură organizaţională a entităţii politice au apărut încă trei noi poziţii: Florin Jianu, vicepreşedinte pentru Afaceri şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mihnea Costoiu, vicepreşedinte pentru Educaţie şi Victoria Stoicoiu, vicepreşedinte pentru Sănătate. În total, în cadrul PSD, vor exista 8 vicepreşedinţi, pe domenii, 2 prim-vicepreşedinţi, preşedinte, secretar general, preşedintele CN şi 8 vicepreşedinţi pe regiuni, scrie Ziare.com.

Reamintim că în ultimul an, Ciolacu a încercat să se poziţioneze cât mai aproape de sport şi implicit, de cei care sprijină fenomenul, mai ales pe cel fotbalistic, fotbalul fiind sportul cu cei mai mulţi fani şi deci cu cei mai mulţi potenţiali votanţi.

Ciolacu a făcut baie de mulţime la Euro 2024, a postat o mulţime de fotografii iar ulterior campionatului a anunţat un memorandum prin care să se finanţeze de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal.

FRF este un organism foarte opac. Nici o instituţie de control a statului român nu a controlat Federaţia Romană de Fotbal (FRF) în ultimii 10 ani. Modul în care Răzvan Burleanu a cheltuit sute de milioane de euro nu poate fi făcut public deoarece FRF n-ar lua bani de la buget. În justiţie, însă, zic că sunt autoritate publică centrală, scria recent Newsweek.

Mai amintim că în timp ce pentru FRF se anunţă bani, înotătorii de performanţă se antrenează în condiţii improprii, arăta recent David Popovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor