Elon Musk îl provoacă la duel pe Vladimir Putin. Miza propusă - Ucraina

Elon Musk (Brendan Smialowski/Getty Images)
D.B.
14.03.2022

Şeful companiei Tesla şi SpaceX, Elon Musk, a publicat un tweet, luni, în care îl provoacă pur şi simplu la luptă pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Miza propusă de Musk este Ucraina.

„Îl provoc, prin prezenta, pe Vladimir Putin la o singură luptă. Miza este Ucraina”, a scris miliardarul, pe contul său de Twitter.

Mesajul postat de Elon Musk pe Twitter, luni. (Captură ecran)
Mesajul postat de Elon Musk pe Twitter, luni. (Captură ecran)

Scurt background

Reamintim că Elon Musk susţine Ucraina, iar recent a avut o convorbire telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care i-a mulţumit că sprijină Ucraina "prin cuvinte şi fapte". Zelenski a adăugat că ţara sa va primi un alt lot de sisteme Starlink.

"Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina prin cuvinte şi fapte. Săptămâna viitoare vom primi un alt lot de sisteme Starlink pentru oraşele distruse", a scris recent Zelenski, într-o postare pe Twitter.

Grupul SpaceX a activat, în 27 februarie, serviciul de Internet prin satelit Starlink în Ucraina, iar societatea a trimis echipamente în ţara invadată de Rusia. Acestea au ajuns marţi la destinaţie.

Între timp, miliardarul Elon Musk a postat pe reţelele sociale mai multe mesaje de susţinere a Ucrainei. De asemenea, el şi-a arătat simpatia faţă de "marele popor rus care nu îşi doreşte asta".

În 3 martie, Musk avertiza, pe Twitter, că "Starlink este singurul sistem de comunicaţii non-rus care încă funcţionează în unele părţi ale Ucrainei, aşa că probabilitatea de a fi vizat este mare".

"Vă rugăm să-l utilizaţi cu prudenţă", a transmis miliardarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor