Cum explică liberalii sondajul-dezastru în care Ciucă apare cotat cu doar 7%

Nicolae Ciucă
Andrei Pricopie
21.09.2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a respins vehement, într-o emisiune Digi24, rezultatul ultimului sondaj INSCOP care arată că prezidenţiabilul liberalilor nu are nicio şansă să ajungă în turul doi al alegerilor pentu Cotroceni.

Jurnalistă: Care ar fi argumentele pe care le puteţi da celor de acasă ca să infirmaţi teoria lui Crin Antonescu? Şi anume că orice vot pentru Nicolae Ciucă este de fapt un vot pentru al treilea mandat de preşedinte al lui Klaus Iohannis.

Ionuţ Stroe: În primul rând că nu candidează Klaus Iohannis. În al doilea rând că soluţia propusă de noi este una testată public, una care a dat măsura valorii sale în funcţie de premier, de preşedinte al acestui partid. Un om de a cărui carieră se leagă nu numai recunoaşterea internaţională, dar şi realizări importante, un om cu un profil public şi profesional desăvârşit, şi mă refer la preşedintele Ciucă, bineînţeles. Un om care a lucrat aproape toată cariera lui în slujba acestei ţări. Şi pentru această ţară.

Jurnalistă: De ce nu convinge? În sondaje ajunge la un 7,1 la sută, după Simion, după Şoşoacă, în ultimul sondaj.

Ionuţ Stroe: Tot timpul trebuie să vorbim despre această inflaţie de sondaje. Toţi, mai ales în condiţiile în care se apropie acest ciclu electoral, lansează pe piaţă fel de fel de sondaje. Majoritatea celor care ne parvin zilnic ne expun o anumită poză, dar sunt încărcate de subiectivism, pentru că sunt plătite de competitori. Mai mult decât atât, există şi un interes editorial al anumitor publicaţii, care susţin, se întâmplă şi în America, de altfel, cu anumiţi candidaţi.

Aşa că eu m-aş raporta, dacă e să vorbim de cifre, la ce s-a întâmplat acum două luni şi jumătate la alegeri. Încrederea publică a fost testată prin vot. PNL a ajuns la 30% atunci. Deci, este cel mai simplu, la îndemână, şi adevărat barometru al încrederii publice. Acum, poate să spună, am văzut sondaje cu 20%, am văzut sondaje cu 10%.

Jurnalistă: Unde e Nicolae Ciucă în sondajele dumneavoastră?

Ionuţ Stroe: Din punctul nostru de vedere, în acest moment, n-are niciun fel de dificultate să concureze în turul 2. Şi acolo, cu siguranţă, va întâlni candidatul stângii... Eu m-am raportat la ceea ce au votat românii acum două luni şi jumătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor