Civili răniţi şi pană de curent, după ce armata rusă a atacat Harkivul şi Kievul

Harkivul, după ce armata rusă a bombardat oraşul, rănind 12 civili şi provocând pană de curent, 21 octombrie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
21.10.2024

Trupele ruse au atacat oraşul Harkiv duminică seara, provocând pene de curent şi rănind 12 persoane, inclusiv un copil, a anunţat primarul oraşului Harkiv, Ihor Terekhov, precum şi şeful administraţiei militare din regiunea Harkiv, Oleh Siniehubov.

Detalii: La ora 22:10, primarul a raportat că s-au auzit explozii în Harkiv. Ruşii au folosit bombe aeriene ghidate pentru a ataca oraşul.

Ulterior, el a precizat că trei districte ale oraşului au fost atacate.

„Unele dintre ele se confruntă cu unele probleme de alimentare cu energie electrică”, a adăugat Terekhov.

Ulterior, Siniehubov a raportat două victime.

La ora 22:40, el a raportat că patru persoane au fost rănite, iar un bărbat a fost dus la spital. O casă era în flăcări, iar o staţie de service este avariată. Există, de asemenea, pagube la o staţie de benzină.

Ulterior, Terekhov a precizat că o benzinărie, cîteva case şi linii de înaltă tensiune au fost avariate în districtul Kyivskyi. Blocuri de apartamente, case şi garaje au fost avariate în districtul Osnovianskyi.

Numărul răniţilor ajunsese la ora 23:02, la 9 persoane, printre aceştia inclusiv un copil. În jurul orei 3:00, poliţia raporta că numărul victimelor bombardamentelor ruseşti din Harkiv a crescut la 12.

Kievul, sub o ploaie de drone

Dronele ruseşti au încercat să atace oraşul Kiev în noaptea de 20 spre 21 octombrie. Cu toate acestea, forţele de apărare ale Ucrainei au reuşit să le distrugă pe toate. O persoană a fost rănită, a anunţat pe Telegram Serhii Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev.

O avertizare de raid aerian în Kiev a fost în vigoare timp de peste cinci ore, în timp ce dronele ruseşti s-au apropiat de oraş din diferite direcţii.

În districtele Dniprovskyi, Holosiivskyi şi Solomianskyi din Kiev au căzut resturi în urma atacului dronelor ruseşti.

În Dniprovskyi, un cablu electric ar fi fost avariat. Nicio persoană nu a fost rănită. În Holosiivskyi, decoraţiunile murale ale unei clădiri cu mai multe etaje au fost parţial deteriorate, iar ferestrele au fost sparte dar nu au existat incendii sau distrugeri şi nici nu au fost raportate persoane rănite. În Solomianskyi, resturile au provocat un incendiu pe acoperişul unei clădiri rezidenţiale cu un etaj. Incendiul a fost izolat. O persoană a suferit arsuri faciale, dar a refuzat spitalizarea.

În seara zilei de 20 octombrie, dronele ruseşti au fost reperate deplasându-se dinspre nord şi sud. Sistemele de apărare antiaeriană au răspuns de două ori în oraşul Kiev în noaptea de 20 spre 21 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor