Birchall, reacţie dură după congresul PSD: Spectacol grotesc! Avem nevoie de schimbare ca de aer!

Ana Birchall (Ana Birchall)
Loredana Diacu
24.08.2024

Avem nevoie de schimbare ca de aer, dacă vrem ca România să nu fie complet capturată, transmite fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, actualmente candidată la preşedinţia României.

Potrivit acesteia, congresul PSD de nominalizare a candidatului unic pentru preşedinţia României, în persoana lui Marcel Ciolacu, "oferă un spectacol grotesc". Fosta ministră îl critică dur pe Ciolacu, arătând că acesta nu are calităţile necesare pentru a reprezenta România în plan extern.

"Cu premier în funcţie şi cu o participare discontinuă la guvernare în ultimii ani, preşedintele PSD se vaită de starea dificilă în care se află România, de parcă a guvernat altcineva, nu ei., transmite Ana Birchall.

O sală plină cu oameni în care sunt amestecaţi posesori de dosare penale de corupţie şi baroni locali cu membri de partid aduşi să fie cât mai mulţi la congresul de adulare a candidatului la preşedinţie. Cu vorbitori care clamează zero toleranţă la corupţie, dar au colegi care au fost anchetaţi de DNA, condamnaţi sau scăpaţi pentru că s-au prescris faptele, nu că nu au furat banii pe care statul român încă nu i-a recuperat.

Social democraţia înseamnă să fii cu adevărat în slujba românilor, nu în slujba grupurilor de interese adesea penale! Sunt convinsă că acest lucru îl ştiu şi îl vor simpatizanţii şi votanţii social democraţi!

Cine vrem să ne reprezinte la nivel internaţional, în principala funcţie pe care o are Preşedintele României?

Oameni care au un trecut dubios, persoane care nu sunt capabile să vorbească limba engleză nici măcar la nivel conversaţional? Sau care preferă să facă turism, însoţit de soţie şi câţiva consilieri, deşi ar trebui ca avionul (nu privat!) să fie plin cu oamenii de afaceri români?

Poporul român are nevoie de demnitate, de un preşedinte care să nu ne facă de ruşine în faţa organizaţiilor internaţionale şi care este capabil să fie la masa deciziilor, de la egal la egal, să susţină să promoveze şi să se bată pentru interesele românilor şi ale României pe plan extern. Îmi doresc o Românie în care să ne facem bine şi să fim europeni cu drepturi depline, reprezentaţi cu demnitate, profesionalism, competenţă şi bun simţ, nu reprezentaţi de agarici politici!" scrie ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor