Biden presat să ia măsuri imediate cu privire la planurile nord-coreenilor de a se alătura ruşilor în Ucraina

Mike Turner (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Redacţia
20.10.2024

Preşedintele Comisiei pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Turner, i-a solicitat, vineri, preşedintelui american Joe Biden, să răspundă imediat la rapoartele privind trupele nord-coreene care se pregătesc să se alăture armatei ruse în Ucraina.

Trupele nord-coreene care atacă Ucraina din Rusia sau care intră în Ucraina "trebuie să fie o linie roşie pentru Statele Unite şi NATO", a declarat Turner, potrivit de Kyiv Independent.

Turner a citat, de asemenea, rapoarte publice ale agenţiilor de informaţii ucrainene şi sud-coreene care sugerează că trupele nord-coreene s-ar putea deplasa cu ajutorul navelor militare ruseşti.

Numind situaţia "alarmantă" şi o escaladare majoră a conflictului, Turner a îndemnat SUA şi NATO să acţioneze imediat.

El a solicitat o şedinţă de urgenţă de informare secretă pentru Comisiile de informaţii şi pentru servicii armate ale Camerei Reprezentanţilor, subliniind necesitatea unei acţiuni rapide a SUA şi a NATO pentru a preveni un conflict mai amplu.

Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că primul grup de 2.600 de soldaţi nord-coreeni va fi desfăşurat în regiunea Kursk din Rusia, unde Ucraina a început o incursiune transfrontalieră în august şi deţine încă o parte semnificativă din teritoriu.

El a menţionat că aproape 11.000 de soldaţi nord-coreeni se află în Rusia şi vor fi "pregătiţi să lupte" în Ucraina până la 1 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor