Alertă cu bombă la o secţie de vot din Bologna. Reacţia Ministerului de Externe de la Chişinău

(TV8.md)
Maria Maevschi
20.10.2024

Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău a anunţat că în urma alertei cu bombă la o secţie de vot din Bologna, Italia, s-a luat decizia de suspendare a procesului de vot pentru o scurtă perioadă de timp, în vederea verificării spaţiului de către autorităţile abilitate italiene.

Odată cu anunţul despre minarea clădirii, Biroul electoral al secţiei de votare a permis participarea la vot a tuturor cetăţenilor aflaţi în aşteptare, după care autorităţile italiene au decis evacuarea şi începerea verificărilor corespunzătoare.

În toată această perioadă, buletinele au fost păstrate în spaţiu securizat, iar urna de vot a continuat să fie monitorizată cu camera video pusă la dispoziţie de către Comisia Electorală Centrală. După încheierea acţiunilor de verificare, în funcţie de rezultat, secţia de votare îşi va relua activitatea.

La acest moment, biroul electoral al secţiei de votare din Bologna nu raportează cetăţeni în aşteptare.

Potrivit surselor TV8, administraţia sediului din Bologna, în care îşi are în prezent sediul BSV Bologna, a fost anunţată printr-un apel telefonic despre minarea clădirii.

Persoana care apelase administraţia a comunicat că în incinta clădirii ar fi amplasat un obiect explozibil. Aceasta a vorbit în limba italiană. Administratorul care a recepţionat apelul a fost invitat la cea mai apropiată secţie de poliţie din regiune, scrie sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor