"Barbar şi îngrozitor" - Tucker Carlson critică în sfârşit Rusia după moartea lui Navalnîi

Tucker Carlson (st) şi Vladimir Putin (YouTube Screenshot)
D.B.
18.02.2024

Tucker Carlson, care a petrecut o parte din ultimele două săptămâni la Moscova şi l-a intervievat pe Vladimir Putin, a criticat guvernul rus după ce vineri a fost anunţată moartea lui Alexei Navalnîi, spunând: "Este îngrozitor".

"Toată chestia este barbară şi îngrozitoare. Nicio persoană decentă nu ar apăra acest lucru", a menţionat Carlson într-o declaraţie pentru Daily Mail cu privire la moartea lui Navalnîi.

Alexei Navalnîi a fost declarat mort, vineri, la 47 de ani. El ispăşea o pedeapsă de 2,5 ani de închisoare din 2021 şi o condamnare separată de nouă ani pentru acuzaţii de fraudă din 2022.

De asemenea, un tribunal rus l-a condamnat pe Navalnîi la 19 ani într-o închisoare de maximă securitate în august 2023 sub acuzaţia de extremism, pentru crearea Fundaţiei Anticorupţie.

Toate aceste cazuri au fost recunoscute de organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului şi de guverne ca fiind înscenări motivate politic.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Tucker Carlson a publicat un interviu controversat cu preşedintele rus Vladimir Putin. Rămâne neclar dacă fostul prezentator Fox News se mai află încă la Moscova.

Citiți și Cel mai fervent critic al lui Putin, liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, ar fi murit în închisoare

În plus, a circulat un clip în care Carlson vorbeşte la World Government Summit 2024 din 12 februarie, în care spune că "Fiecare lider ucide oameni".

"Unii ucid mai mult decât alţii. Conducerea necesită să ucizi oameni. Îmi pare rău", a continuat Carlson.

Carlson a fost, de asemenea, luat în vizor după ce a postat un videoclip la o băcănie din Rusia, spunând: "Să vii într-o băcănie din Rusia, 'inima răului', şi să vezi cât costă lucrurile şi cum trăiesc, te va radicaliza împotriva liderilor noştri".

"Aşa mă simt, oricum, radicalizat. Apropo, nu inventăm nimic din toate astea. Deloc", a adăugat Carlson, uimit de preţurile alimentelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor