Australian Open. Sorana Cîrstea, alături de Simona Halep în optimile competiţiei de la Antipozi

Sorana este a doua româncă calificată în optimile de simplu a primului turneu de Grand Slam al anului, după Simona Halep, aceasta asigurându-şi prezenţa în faza superioară a competiţiei după o victorie remarcabilă înregistrată în faţa rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, scor final 6-3, 2-6, 6-2.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Australian Open/facebook)

Sorana Cîrstea (31 ani, 38 WTA) a produs o frumoasă surpriză, sâmbătă, la Melbourne, în runda a treia a competiţiei de Mare Şlem - Australian Open.

Târgovişteanca a eliminat-o de pe tabloul de simplu pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 ani, 11 WTA), cu 6-3, 2-6, 6-2 după o oră şi 42 de minute.

“Sunt foarte multe lucruri de care sunt mândră. Sunt şi multe lucruri pe care aş fi putut să le fac mai bine. Însă, aşa cum am mai zis, sunt într-un moment bun al carierei mele.

Cred eu că joc cel mai bun tenis de când mă ştiu. Am maturitatea necesară, şi pot, în acelaşi timp, să mă bucur de moment. Şi, da, sunt mândră de faptul că am făcut pace cu foarte multe lucruri din trecut.

Trăiesc în prezent şi cred eu că fiecare vârstă vine cu frumuseţea ei. Fiecare etapă aduce altceva şi cred eu că sunt într-o etapă frumoasă de care mă bucur cât pot eu de mult.", a declarat tenismana noastră.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va avea ca adversară pe poloneza Iga Swiatek (20 ani, 9 WTA), care a dispus sâmbătă de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport