Australian Open. Simona Halep, misiune uşoară în lupta pentru turul trei în faţa braziliencei Beatriz Haddad Maia [video]

Jucătoarea română a învins-o pe oponenta sa cu 6-2, 6-0, joi, la Melbourne, devenind astfel a doua reprezentantă de-a noastră, după Sorana Cîrstea, care atinge această fază a competiţiei.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Australian Open/facebook)

Simona Halep (30 ani, 15 WTA) a arătat o formă extraordinară în turul doi a turneului de Mare Şlem de la Melbourne - Australian Open, acolo unde a avut-o ca oponentă pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 ani, 83 WTA).

Simona, care în manşa precedentă a trecut de poloneza Magdalena Frech (24 ani, 102 WTA), a câştigat de această dată cu scorul de 6-2, 6-0 după doar 66 de minute de joc efectiv.

M-am motivat să fiu concentrată şi să joc bine. Haddad Maia nu a jucat rău, dar eu am fost foarte agresivă şi am câştigat.

Mă simt foarte bine că joc. Am 30 de ani, sunt mai relaxată. Anul trecut nu a fost uşor. Nu am jucat 3-4 luni, dar am revenit mai puternică. Sunt gata să muncesc mai mult şi să fac meciuri bune”, a declarat campioana de săptămâna trecută de la Melbourne Summer Set 1 (WTA 250) la finalul partidei.

Cele două iubitoarea ale sportului alb au mai stat o singură dată faţă în faţă, în 2017, în turul al doilea la Wimbledon, românca impunându-se cu 7-5, 6-3.

Sfertfinalista ediţiei precedente şi-a asigurat un cec de 221.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA, iar în următoarea rundă o va înfrunta pe muntenegreanca Danka Kovinic (27 ani, 98 WTA), care a dispus la rândul ei de Emma Răducanu cu 6-4, 4-6, 6-3.

Halep şi Kovinic au avut o singură confruntare, în 2016, în sferturile turneului WTA de la Bucureşti, câştigată cu 6-4, 6-2 de Simona,.