Dan Petrescu (antrenor CFR Cluj), despre duelul cu FCSB din etapa a 22-a [video]

"Să ne surprindă cei de la FCSB nu au cum, noi îi ştim pe ei, aşa cum şi ei ne ştiu pe noi. Micile detalii vor face diferenţa în acest meci, va fi o bătaie. În acest meci e foarte important cine marchează primul gol" - Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)
Marius Drăgoi
22.01.2022

CFR Cluj va disputa primul său meci oficial din acest an pe 23 ianuarie (ora 20:00), în deplasare, cu FCSB, în etapa a 22-a a Ligii I.

"Să ne surprindă cei de la FCSB nu au cum, noi îi ştim pe ei, aşa cum şi ei ne ştiu pe noi. Micile detalii vor face diferenţa în acest meci, va fi o bătaie. În acest meci e foarte important cine marchează primul gol. Chiar dacă nu va fi pe placul multora ce o să spun eu, campionatul se va câştiga în ultimul sau penultimul meci din play-off.

Ştiu că mulţi spun că suntem campioni deja, că suntem nu ştiu cum... E corect că suntem favoriţi, că suntem pe primul loc, dar nu suntem campioni încă şi va fi mult de muncă. Mai ales că programul nostru este de două ori mai greu faţă de cel al celor de la FCSB. Va fi o luptă până la final", a declarat tehnicianul, vineri, într-o conferinţă de presă.

"Un meci cu FCSB este foarte greu, indiferent de circumstanţe. Specialiştii nu au catalogat ca fiind bun parcursul echipei FCSB din actualul campionat. Dar mie mi se pare că FCSB a făcut până în momentul ăsta un campionat fantastic. În ultimele 14 meciuri are 12 victorii şi două egaluri. E un parcurs incredibil. Dar din cauză că CFR Cluj a făcut la rândul ei până acum un campionat incredibil, ei au fost mai puţin băgaţi în seamă şi mai puţin apreciaţi. Să ai 14 meciuri la rând fără înfrângere e incredibil. În plus, în campionat a jucat 10 meciuri acasă şi a avut nouă victorii şi un egal. În acest sezon FCSB a fost invincibilă acasă.

Primul meci este foarte greu, indiferent cu cine jucăm. Aşa va fi şi pentru ei, şi pentru noi. Ca să fii la nivel maxim şi să intri în ritm ai nevoie de unul-două meciuri. FCSB are jucători de atac foarte buni. În momentul de faţă are şi cel mai bun fundaş central din ultimii cinci ani din România, deci au atuuri să schimbe ceva în bine. Anul lor a fost excelent, ce puteau face mai mult? Dacă noi reuşim să menţinem acelaşi ritm de anul trecut, ei nu au nicio vină. Dar eu zic că ne vom bate, şi va apărea şi Craiova, până cu o etapă sau două înainte. Dacă nu se înjumătăţeau punctele (n.r. - înaintea play-off-ului), lupta era în doi, aşa că nu va fi o luptă în doi", a adăugat fostul internaţional.

Gruparea din Gruia a efectuat în perioada 5-17 ianuarie un stagiu de pregătire în localitatea spaniolă Oliva Nova în cadrul căruia a disputat două partide amicale cu formaţii din Liga a IV-a spaniolă. Formaţia condusă de Dan Petrescu s-a impus cu 1-0 în meciul cu CF La Nucia, respectiv 4-3 cu UD Alzira.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor