Australian Open. Simona Halep, după partida cu Danka Kovinic - 'Este cel mai bun tenis pe care l-am jucat în ultimele luni' [video]

Constănţeanca a avansat pe tabloul principal de simplu a Marelui Şlem de la Melbourne după ce s-a impus, sâmbătă, fără mari emoţii, în faţa muntenegrencei Danka Kovinic cu scorul de 6-2, 6-1.
Marius Drăgoi
22.01.2022

alte articole

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Australian Open/facebook)
Marius Drăgoi
22.01.2022

Simona Halep (30 ani, 15 WTA) continuă să arate o formă excelentă la Australian Open, proaspăta campioană de la Melbourne Summer Set 1 (WTA 250) atingând faza optimilor după o evoluţie încântătoare în faţa jucătoarei din Muntenegru, Danka Kovinic (27 ani, 98 WTA).

''Mă simt grozav din punct de vedere fizic, în primul rând. Din punct de vedere mental am încredere şi sunt puternică. Simt jocul şi bucuria de a juca tenis, iar asta cred că mă ajută să fiu optimistă, să fiu încrezătoare că am o şansă de fiecare dată când intru pe teren. Mă simt într-un moment bun şi cred că pot juca un tenis bun aici.

Este cel mai bun tenis pe care l-am jucat în ultimele luni. A fost un meci grozav. Cred că am jucat tenis de calitate. Ea a fost un pic obosită, dar sunt mulţumită de felul în care am jucat. Mă simt bine că am ajuns în săptămâna a doua a turneului'', a declarat fosta lideră mondială.

Finalista ediţiei din 2018, şi totodată sferfinalistă la ediţia precedentă, a atins această fază a competiţiei pentru al cincilea an la rând.

Pentru Halep a fost a opta victorie consecutivă din acest an, respectiv 14 victorii în ultimele sale 15 meciuri jucate.

În lupta pentru sferturi sportiva de la malul Mării Negre va trebui să treacă de franţuzoaica Alize Cornet (32 ani, 61 WTA), care a dispus sâmbătă la rândul ei de slovena Tamara Zidansek cu 4-6, 6-4, 6-2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor