Australian Open. Simona Halep, debut perfect pe zgura competiţiei de la Antipozi! Declaraţiile fostei lidere mondiale [video]

Jucătoarea română a obţinut, marţi, o primă victorie la Melbourne, în faţa polonezei Magdalena Frech, în două seturi, scor final 6-4, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto/youtube)

Simona Halep (30 ani, 15 WTA), campioana de săptămâna trecută de la Melbourne Summer Set 1 (WTA 250), continuă să ne bucure cu forma ei bună în acest admirabil debut de sezon competiţional.

Favorita numărul 14 la cucerirea trofeului de la Australian Open, s-a calificat în runda a doua, marţi, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech (24 ani, 102 WTA) cu scorul de 6-4, 6-3. Finalista ediţiei din 2018 şi-a asigurat prezenţa în faza superioară a circuitului după 89 de minute de joc efectiv.

Întotdeauna turul întâi e greu. Am fost un pic emoţionată, nervoasă, dar am câştigat şi asta mă face fericită. Încerc să joc cel mai bun tenis şi sper să fiu din ce în ce mai bună în fiecare zi. A fost important pentru mine să joc la Melbourne (n.r.- Summer Set 1), să mă obişnuiesc cu atmosfera şi sper să joc ceva mai bine decât atât”, a declarat constănţeanca.

Halep şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (25 ani, 83 WTA).

Cele două campioane au stat o singură dată faţă îm faţă, în 2017, în turul al doilea la Wimbledon, românca impunându-se cu 7-5, 6-3.