AfD, formaţiunea de extremă dreapta din Germania, respinge limitarea călătoriilor deputaţilor în Rusia

Alternativa pentru Germania (AfD). (PHILIPP GUELLAND / AFP / Getty Images)
Redacţia
01.07.2024

Delegaţii la conferinţa partidului Alternativa pentru Germania (AfD) au respins duminică o propunere de stabilire a unor reguli mai stricte privind călătoriile în străinătate şi interviurile cu presa străină pentru politicienii partidului de extremă dreapta, potrivit DPA.

Propunerea de norme mai stricte, înaintată de mai mulţi delegaţi, vine după o atenţie mediatică negativă extinsă privind călătoriile în Rusia şi apariţiile în mass-media de stat din Rusia ale politicienilor AfD care şi-au exprimat admiraţia pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

Florian Kohler, membru al AfD în parlamentul landului Bavaria şi susţinător al moţiunii, a criticat "vizitele la dictatori sau autocraţi regionali" şi a declarat că partidul ar trebui să se concentreze mai mult asupra patriei germane pentru a evita să fie perceput de alegători ca agent indirect al statelor străine.

Normele ar fi impus parlamentarilor AfD să se consulte cu conducerea partidului înainte de a acorda interviuri presei străine, de a se întâlni cu lideri străini în străinătate sau de a efectua călătorii "cu o legătură politică".

Moţiunea se referea, de asemenea, la candidatul principal al AfD la recentele alegeri pentru Parlamentul European, Maximilian Krah, afectat de scandal.

AfD a fost exclus din grupul de dreapta Identitate şi Democraţie (ID) din Parlamentul European după ce Krah a făcut comentarii extrem de controversate în apărarea membrilor paramilitarei naziste SS într-un interviu acordat unui ziar italian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor