Vlad Gheorghe: Ciolaniadă sau unitate? Românii nu mai vor aceiaşi şi aceiaşi oameni reciclaţi în funcţii noi

Vlad Gheorghe (Facebook/VladGheorgheMEP)
Andrei Popescu
17.06.2024

Europarlamentarul independent Vlad Gheorghe a făcut luni un apel la unitate sub principiile şi valorile care i-au adus pe toţi în politică. Acesta a afirmat că victorii obţinute de candidaţii independenţi pe 9 iunie arată că românii s-au săturat de “circ”, “scandal” şi nu mai doresc “aceiaşi oameni reciclaţi în funcţii noi”.

“Fac un apel la unitate sub principiile şi valorile care ne-au adus pe toţi în politică. Trebuie să ne întoarcem toţi URGENT la lupta anti-corupţie, la tratamentul cu respect şi justiţie pentru românii din ţară şi din diaspora, la protecţia pădurilor şi-al întregului patrimoniu natural şi cultural pe care suntem datori să-l lăsăm mai departe generaţiilor care vin, o reformă a statului prin politici publice şi sociale care să ajute categoriile defavorizate şi măsuri economice care să recompenseze munca onestă, iniţiativa şi creativitatea, inclusiv digitalizare, drepturi şi libertăţi fundamentale pentru TOŢI românii şi o Românie cu adevărat europeană”, a precizat Gheorghe într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, europarlamentarul este de părere că unul dintre motivele pentru care opoziţia din România nu a obţinut rezultate mai bune în cadrul recentelor alegeri este “aroganţa” liderilor şi a echipelor lor care au crezut că pot face orice.

Totodată, Gheorghe a lansat un atac la adresa acelor lideri din opoziţie care i-au învinuit pe români şi candidaţii independenţi pentru faptul că nu s-au descurcat mai bine în faţa alianţei PSD-PNL.

Postarea lui Vlad Gheorghe

Ciolaniadă sau unitate? Timpul nu mai are răbdare. Rezultatele alegerilor ar trebui să vină cu lecţii învăţate pentru opoziţia reală din România - lecţii învăţate rapid, URGENT, pentru că altfel la parlamentare o să fie jale. Şi MAI jale.

Am spus şi am avut dreptate: 2024 e anul independenţilor. Victoriile şi scorurile obţinute peste tot în ţară de Nicuşor Dan, Mihai Politeanu, Sabin Sărmaş, Lucian Alexandru Găvozdea, Cosette Chichirău, Ana Ciceală la locale, respectiv Nicu Ştefănuţă şi cu mine la euro sunt un mesaj clar că partidele de opoziţie au eşuat. Românii nu mai au încredere în listele propuse din pix, nu mai vor scandal, circ şi fricţiuni interne, nu mai vor aceiaşi şi aceiaşi oameni reciclaţi în funcţii noi.

Din 2019 - 2020 până acum credibilitatea USR şi a PLUS / REPER au scăzut inexplicabil pentru nişte partide în opoziţie cu monstruoasa coaliţie condusă de Iohannis, Ciucă şi Ciolacu. Lipsă de viziune, de curaj, lipsa de “cadre” noi, incapacitatea de a vedea care sunt problemele adevărate ale cetăţenilor simpli şi nu în ultimul rând alianţe cu penali - toate astea au adus scorurile dezastruoase dintr-o nouă Duminică a Orbului în România.

Aroganţa a contribuit major la procentele “surprinzătoare” ale opoziţiei reale din alegerile europarlamentare şi locale. Aroganţa “liderilor” şi-a echipelor care au crezut că pot face orice. Aroganţa de a crede că atâta timp cât nu există alternativă, românii care nu vor să gireze corupţia, minciuna şi incompetenţa le vor vota listele că n-au încotro. Aroganţa de a crede că e de-ajuns să cheltuieşti banii publici de la partid promovând aceleaşi figuri fără să mai ieşi în stradă să vorbeşti cu oamenii, să-i cunoşti, să le asculţi păsurile.

Nu am fost de acord, nu am girat vreo echipă sau alta, nu am fost părtaş la decizii şi nu am vrut în niciun moment vreo funcţie de partid. Mi-am văzut de treabă şi am vorbit cu oamenii ca să-i pot reprezenta cum am promis. Munca mea a fost recompensată cu peste 220.000 de voturi consemnate oficial şi alte sute, mii dispărute din procesele verbale, voturi pe care le voi apăra până la ultimul. Pentru un independent fără partid, fără gaşcă, fără grupuri de interese, fără finanţarea vreunei formaţiuni politice interne sau externe concluzia e clară: SE POATE!

Vai, România e din nou roşie! Aoleo, se duc extremişti şi unelte ale lui Putin la Bruxelles! Cum au putut românii să voteze aşa?! Să arunci vina pe alegători este CEA MAI MARE eroare - şi din păcate am asistat la aşa mesaje din partea unor “lideri” din opoziţie.

E vina independenţilor că “ne-au” furat voturile. Asta e fix aroganţa de mai sus - votul se câştigă, încrederea se merită, procentele nu se moştenesc de la un scrutin la altul, trebuie să munceşti ca să le păstrezi. Sau - o variantă pe care nu au vizat-o, din păcate - ca să creşti în ochii şi ştampilele alegătorilor. Cetăţenii au dreptul să voteze pe cine doresc, mai ales când ani de zile i-ai ignorat sau, şi mai rău, insultat.

De câteva zile se aruncă săgeţi dintr-o parte într-alta, se caută vinovaţi, se-anunţă candidaturi, se promit schimbări, dar cu aceiaşi oameni la butoane - un pas în spate, doar. Sau “în lateral” Cu foarte puţine excepţii, e vorba despre oameni care au girat fie şi prin propria tăcere dezastrul anunţat de ultimii 4-5 ani.

Înţelegeţi că aşa nu mai merge! E o fereastră foarte mică de timp şi oportunitate în care se pot remedia erorile ca la alegerile parlamentare şi prezidenţiale să nu ne trezim iar cu mesaje dezamăgite şi “vai, cine-i vinovat!” că n-am făcut pragul.

Fac un apel la unitate sub principiile şi valorile care ne-au adus pe toţi în politică. Trebuie să ne întoarcem toţi URGENT la lupta anti-corupţie, la tratamentul cu respect şi justiţie pentru românii din ţară şi din diaspora, la protecţia pădurilor şi-al întregului patrimoniu natural şi cultural pe care suntem datori să-l lăsăm mai departe generaţiilor care vin, o reformă a statului prin politici publice şi sociale care să ajute categoriile defavorizate şi măsuri economice care să recompenseze munca onestă, iniţiativa şi creativitatea, inclusiv digitalizare, drepturi şi libertăţi fundamentale pentru TOŢI românii şi o Românie cu adevărat europeană.

Nimic din toate astea nu pot fi obţinute cu 10% - sau mai puţin. Lăsaţi orgoliile la o parte, încetaţi cu aruncatul cuţitelor şi haideţi să găsim soluţii în care românii să aibă încredere, care să fie gândite cu ei şi pentru ei, care să-i aducă la vot şi să alunge PSD-PNL şi sateliţii lor de la butoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor