Român căutat de FBI timp de 17 ani, judecat în SUA. A încercat să obţină milioane de dolari de la o balerină bogată

(Captură Foto)
Andrei Popescu
26.06.2024

Ştefan Alexandru Barabas, un român care deţine şi cetăţenia maghiară, este judecat pentru fapte pe care le-a comis în urmă cu 17 ani. Bărbatul, care a fost arestat în 2022 la Budapesta şi extrădat în Statele Unite, a pledat vinovat pentru acuzaţia de conspiraţie în vederea extorcării, infracţiune pentru care ar putea primi până la 20 de ani de închisoare.

Barabas, care a fost pe lista FBI a celor mai căutaţi infractori din lume timp de 17 ani, a fost trimis în judecată la mijlocul lui iunie 2024, fiind acuzat că, alături de alţi doi complici români, Emanuel Nicolescu şi Alexandru Lucian Nicolescu, a intrat în casa unor milionari din South Kent, Connecticut, cărora le-a injectat o substanţă necunoscută, relatează Fanatik.

Potrivit sursei citate, fosta balerină Anne Bass, cu o avere estimată la 200 de milioane de dolari, şi partenerul ei de viaţă, Julian Lethbridge, au fost imobilizaţi, legaţi la ochi şi injectaţi cu un ser de culoare albastră, despre care agresorii le-au spus că este un virus mortal şi că vor muri dacă nu primesc 8,5 milioane de dolari în schimbul unui antidot. Iniţial, femeia a vrut să le vireze 250.000 de dolari, însă banca i-a refuzat tranzacţia.

Când a devenit clar că cei doi nu au cum să plătească, infractorii i-au drogat şi i-au adormit, după care au plecat cu o maşină de teren pe care au găsit-o în garaj. În ziua următoare, autoturismul a fost găsit abandonat în faţa unui magazin din New Rochelle, New York.

Ulterior, anchetatorii au găsit mai multe arme şi seringi folosite în timpul atacului, pe care au găsit amprentele unuia dintre românii implicaţi în acel incident.

Unul dintre complicii lui Barabas, Emanuel Nicolescu, care lucrase ca majordom la vila fostei balerine, a fost prins în 2011 şi trimis în judecată un an mai târziu, fiind în cele din urmă condamnat la 240 de luni de închisoare.

De asemenea, cel de-al treilea complice, Alexandru Nicolescu, a fost arestat în 2022 şi a primit 121 de luni de închisoare.

Din aceeaşi grupare a făcut parte şi Michael N. Kennedy, fiul celebrului acordeonist Nicu Helerea. Kennedy, care deţine dublă cetăţenie, s-a întors de bunăvoie în Statele Unite, unde s-a predat. Singurul rol al său a fost de a-i duce cu maşina pe agresori la locuinţa milionarilor, pentru această faptă primind o condamnare de 48 de luni de închisoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor