Elena Lasconi: Pe Dominic Fritz l-a decredibilizat domnul Drulă. Toţi spuneau, staţi puţin, dar cum adică?!

Elena Lasconi
Andrei Pricopie
26.06.2024

Primăriţa din Câmpulung, Elena Lasconi, care ţinteşte funcţia supremă din USR, a susţinut în emisiunea Insider Politic, la Prima TV, că preşedintele demisionar Cătălin Drulă l-a decredibilizat din start pe Dominic Fritz, atunci când a dat semnalul că vrea să îi predea ştafeta în partid.

"Haideţi să vă zic un lucru. Prima dată când am auzit de Dominic Fritz, m-am bucurat foarte mult. Are alura, are tot ce trebuie să fie preşedinte de partid. A fost în spatele unor oameni politici (din Germania) care au jucat în politica mare. E o mare diferenţă între Timişoara şi restul ţării în sensul bun al cuvântului, în ceea ce priveşte democraţia. Şi m-am bucurat. Doar că iarăşi l-a decredibilizat domnul Drulă. Pentru că l-a numit urmaş. Şi noi nu suntem într-o monarhie. Dacă, de exemplu, la declaraţia aceea putea să spună: în USR sunt mulţi oameni buni care ar putea să preia funcţia de preşedinte, nu era nicio problemă. Dacă zicea, sunt mulţi oameni buni, Dominic, Lasconi, Viziteu, iarăşi nu era nicio problemă", a declarat Elena Lasconi.

Primăriţa susţine că i-a comunicat acest lucru lui Dominic Fritz, "am avut discuţii cu el, deci chiar îl apreciez şi îl admir foarte mult".

"Şi sunt absolut sigură că o să fim cot la cot pentru că timpul este foarte scurt şi sunt alegeri foarte importante, atât prezidenţiale, cât şi parlamentare de după", a adăugat Elena Lasconi.

Întrebată dacă a deranjat-o acest lucru, Lasconi a replicat: "Nu pe mine, pe majoritatea colegilor mei. Toţi spuneau, staţi puţin, dar cum adică îl lasă? Iar pune pe cineva din pix? Iar ne anunţă? În sensul că ne-a anunţat de o alianţă, ne-a anunţat de o listă de europarlamentare, acum iar ne anunţă de un urmaş? Asta înseamnă că ei nu vor să plece de la butoane. Aceşti domni care au controlat şi ţin în continuare să controleze acest partid".

De ce nu le spun numele acestor "băieţi"? "Pentru că nu doresc acum. Pentru că sunt un membru simplu. Am responsabilitatea de a spune nume şi prenume în momentul în care am funcţia respectivă. Şi oricum nu cred că e potrivit să vorbim mereu de bucătăria internă a USR-ului", a replica Elena Lasconi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor