Virgil Popescu anunţă că îi dă în judecată pe Daniel Zamfir şi Radu Cristescu de la PSD: „M-am săturat de mizeriile lor”

Virgil Popescu
Loredana Diacu
07.09.2024

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu (PNL), a anunţat că s-a săturat ”de hărţuirea constantă din partea partidului extremisto-filorus AUR, de mizeriile vituperate de Daniel Zamfir, Radu Cristescu şi alte cozi de topor pesediste sau auriste” şi îi va chema în faţa instanţei fie şi numai pentru ca aceştia să se gândească de mai multe ori "înainte să bată câmpii pe la televizoare”.

Popescu şi-a "ilustrat" anunţul cu un print screen după o postare mai veche a activistului Marian Ceauşescu în care acesta susţine că l-a văzut pe şeful ANRE Dumitru Chiriţă ieşind din restaurant de la o discuţie cu pesedistul Daniel Zamfir.

Redăm postarea fostului ministru al Energiei:

"Daniel Zamfir dă de gol o alianţă (firească) între PSD şi AUR împotriva mea şi a PNL!

Răspunsul meu la un atac anemic, din punct de vedere intelectual, este clar: un mix de tupeu şi prostie. De ce? Pentru că cel care administra, repet ADMINISTRA şi VERIFICA eligibilitatea plăţilor către furnizorii de energie şi nu numai era unul dintre amicii de şpriţ ai domnului Daniel Zamfir! Nimeni altul decât preşedintele de tristă amintire al ANRE, Dumitru Chiriţă, propus şi impus pe funcţie de PSD!

Să ne uităm la lege:

OUG 118/2021 (la zi)

Art 2 alin 4: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei VERIFICĂ CORECTITUDINEA întocmirii situaţiilor de plată de către furnizori.

Art 7, alin 11: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei VA TRANSMITE valorile aferente compensărilor prevăzute la alin. (1) - (7) către Ministerul Energiei, iar acesta efectuează plata către furnizori a sumelor reprezentând valoarea compensării în termen de 15 zile de la data primirii documentelor.

Documentele justificative din partea furnizorilor de energie, pentru deconturile faimoase se depun la ANRE! Dovada faptului că în sarcina Ministerului Energiei nu se află evaluarea condiţiilor de eligibilitate, o găsim tot în raportul Curţii de Conturi care, la capitolul recomandări către Ministerul Energiei, nici măcar nu menţionează situaţia plăţilor către furnizori.

Raportul Curţii de Conturi pe anul 2022 (la care fac referire detractorii mei) SUBLINIAZĂ că verificările efectuate în legătură cu ELIGIBILITATEA acestor beneficiari au fost deficitare! Deci deficienţa nu este la Ministerul Energiei ci la ANRE. Este limpede.

Listele au fost trimise spre decont, evident la Ministerul Energiei, condus de mine pe acea vreme. Dar cum aş putea să influenţez eu o listă a beneficiarilor, atunci când această listă era redactată, administrată şi VERIFICATĂ de ”tovarăşul” d-lui Daniel Zamfir, Dumitru Chiriţă?

Asta ca să vedeţi cât de absurde sunt acuzaţiile care mi se aduc şi asta în contextul în care, fără schema de plafonare şi compensare românii ar fi avut facturi imense la energie!

Acum, consider că orice om are dreptul să îşi apere reputaţia. Nu sunt un procesoman şi m-am ferit întotdeauna să adaug la stiva de dosare din justiţie procese care privesc, în opinia mea, atacuri meschine de ordin politic la adresa mea. Dar sincer, m-am cam săturat: de hărţuirea constantă din partea partidului extremisto-filorus AUR, de mizeriile vituperate de Daniel Zamfir, Radu Cristescu şi alte cozi de topor pesediste sau auriste. Gata! Îi voi chema în faţa instanţei pe aceşti detractori mincinoşi, fie şi numai pentru a se gândi de mai multe ori înainte să bată câmpii pe la televizoare, cu asemenea mizerii!

P.S. Apropo Daniel, am auzit că un fost secretar de stat PSD din Ministerul Energiei, prieten cu tine, este puţin agitat, ştii ceva despre asta?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor