Politolog: Dacă iei meditaţii ca să devii preşedinte, e o problemă. Dar îl putem uita pe Vanghelie cu care Geoană şi-a făcut partid?

Mircea Geoana (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.09.2024

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a opinat, într-o intervenţie la Digi24, că Mircea Geoană a început să facă greşeli în campanie şi să se expună unor atacuri în mod inutil.

Jurnalist: Mircea Geoană se referă la declaraţiile pe care le-a făcut Marcel Ciolacu în legătură cu meditaţiile pe care le ia şi spune Mircea Geoană: meditaţii la economie, meditaţii la engleză, mâine-poimâine, meditaţii la politică externă. Pe vremuri, când erai corigent la mai multe materii, rămâneai şi repetent.

Astăzi vine şi replica lui Marcel Ciolacu, care spune: dacă vrea, îi amintesc cu ce grupuri mafiote a vrut să fie preşedintele României şi ce a făcut în PSD. Şi pare că îl avertizează, spunându-i: cred că a exagerat; e cazul să-şi vadă de treaba lui; eu îi urez succes.

Înţeleg de aici că e un soi de avertisment: stai în banca ta că, dacă mă mai provoci, o să încep să vorbesc despre grupuri mafiote şi ce ai făcut în PSD.

Cristian Pîrvulescu: Ştiţi, problema cu meditaţiile rămâne, pentru că şi aici e neprovocat. Iertaţi-mă, domnul Ciolacu nu era obligat să spună la Antena 3 că ia meditaţii la engleză şi la economie. Se presupunea că engleză - auzisem de la un ambasador, v-am mai spus în această emisiune - ar vorbi cât de cât. Iar în ceea ce priveşte economia, ştiţi, când ajungi prim-ministru se pleacă de la premiza că înţelegi, că ai nevoie de consiliere întotdeauna, dar înţelegi cum funcţionează lucrurile astea. Dacă iei meditaţii ca să devii preşedinte e o mică problemă şi domnul Geoană a speculat-o.

Pe de altă parte, apropo de trecut, îl putem uita pe Marian Vanghelie cu care domnul Geoană a creat un partid politic? Teoretic, în întrunirea aceea de la cultul evanghelist de care spuneaţi, dacă se uită lumea pe YouTube, o să vadă - în 2024 se întâmpla - încă preşedinte al Partidului Social Român, înfiinţat în 2015. Nu ştiu dacă mai este adevărat sau nu, acolo am aflat informaţia asta şi nici n-am apucat să o verific. Dar acel partid, ne aducem aminte, a fost creat de domnul Vanghelie.

Astea sunt o serie de probleme şi, ce or mai şti cei de la PSD şi nu au vrut să spună, vom afla, pentru că atacurile vor fi foarte dure. Dar sunt o serie de elemente ale campaniei care arată slăbiciuni. Dacă ai o poziţie atât de puternică pe cât pare să aibă domnul Geoană, nu e cazul să te expui inutil, pentru că este evident că vor urma atacuri, dar măcar să nu le provoci.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor