Orban face anunţul oficial: Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României / Alianţă cu PMP

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Loredana Diacu
16.09.2024

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat luni, oficial, că a luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României.

"Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României. Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie morală pe care o am faţă de cetăţenii români şi un gest de responsabilitate faţă de viitorul României. Am o carieră politică de peste 30 de ani, în care am urcat, treaptă cu treaptă, pe aproape toate funcţiile de demnitate publică în care am putut să îi servesc pe cetăţeni, de la cea de consilier local până la cea de premier. Am servit interesul public şi am stat la dispoziţia cetăţenilor care mi-au acordat încrederea. Întreaga mea carieră este o carieră de muncă, de efort, în care niciodată nu am ales drumul bătut ci cel corect, chiar dacă drumul corect a fost mult mai greu", a anunţat Ludovic Orban la Parlament.

"Candidatura mea vreau să însemne un mesaj de încredere şi speranţă în viitorul ţării noastre şi în şansa fiecărui român de a reuşi în viaţă alături de semenii săi, de concetăţenii săi", a adăugat Orban.

Ludovic Orban a făcut anunţul în cadrul unei conferinţe de presă cu liderul PMP, Eugen Tomac, care a anunţat alianţa între PMP şi Forţa Dreptei.

"Astăzi se naşte un pol politic de dreapta, un pol autentic pregătit de cea mai importantă bătălie din an. Partidele noastre, PMP şi Forţa Dreptei, au decis astăzi, în forurile de conducere, să pună bazele unei noi alianţei politice. Astăzi se naşte o adevărată forţă de dreapta, formată din PMP şi Forţa Dreptei, o alianţă politică liberal-conservatoare, care va intra în bătălia de la alegerile prezidenţiale şi parlamentare", a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai anunţat discuţii cu formaţiunile Alternativa Dreaptă precum şi cu Partidul Naţional Ţărănesc Maniu-Mihalache: "Pentru noi e important să fim împreună în această bătălie pe care o vom duce pentru viitorul României toate formaţiunile oneste de dreapta!" a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor