Un bărbat a aruncat cu benzină pe sediul Fiscului din Ploieşti şi a ameninţat că îşi dă foc

. (Screenshot)
Ana Ion
26.09.2024

Un bărbat a ameninţat, joi, că va provoca un incendiu şi îşi va da foc în sediul Serviciului Public de Finanţe Locale din Ploieşti. Acesta venise la sediul instituţiei pentru a cere detalii despre fostul deţinător al casei în care locuieşte. După ce directoarea i-a explicat că informaţiile solicitate sunt confidenţiale conform legislaţiei fiscale, bărbatul s-a întors mai târziu şi a ameninţat că va incendia clădirea, stropind cu benzină interiorul, relatează Fanatik.ro.

Angajaţii au anunţat rapid Poliţia, însă acesta a plecat înainte ca echipajele să ajungă, fiind identificat şi reţinut ulterior. Poliţiştii nu l-au mai găsit la faţa locului.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi, la data de 26 septembrie, în jurul orei 10:00, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti, având o sticlă asupra sa, ameninţând că se sinucide.

La faţa locului, au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din primele verificări stabilindu-se faptul că bănuitul, un bărbat, de 57 de ani, din municipiu, a pătruns în sediul instituţiei, ar fi ameninţat că se sinucide şi că va incendia clădirea, aruncând în interiorul acesteia cu produs petrolier, fără a aprinde substanţa respectivă, ulterior plecând de la faţa locului”, informează oficialii Poliţiei judeţului Prahova.

Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că incidentul a avut loc în sediul principal al Serviciului Public de Finanţe Locale (SPFL), amplasat pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti.

Situaţia pare să fie şi mai complicată de atât, întrucât alte informaţii citate de Observatorul Prahovean arată că bărbatul de 57 de ani a recurs la acest gest extrem deoarece concubina sa avea datorii considerabile la Finanţele Locale. Acesta a sperat să intimideze personalul prin comportamentul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor