Stelian Ion: Foşti securişti şi torţionari încasează pensii speciale dar PSD şi PNL le refuză drepturile băneşti victimelor persecutate etnic

Stelian Ion (Facebook - screenshot)
Loredana Diacu
26.09.2024

Fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion acuză că PSD şi PNL refuză să pună în aplicare legea prin care urmaşii victimelor persecutate etnic în perioada 1949 - 1945 ar beneficia de drepturile băneşti ce li se cuvin. Acest refuz este cu atât mai revoltător, punctează deputatul USR, cu cât trăim într-o ţară în care foşti securişti şi torţionari încasează pensii speciale de la stat.

Redăm postarea lui Stelian Ion:

"Gândiţi-vă la următoarea realitate din România: în prezent, în ţara noastră există foşti securişti şi torţionari care încasează pensii speciale de la stat. Deci oameni care au distrus familii şi nenorocit vieţi. Pe de altă parte, PSD şi PNL refuză să pună în aplicare legea prin care urmaşii victimelor persecutate etnic în perioada 1949 - 1945 ar beneficia de drepturile băneşti ce li se cuvin.

Este al patrulea an consecutiv în care PSD şi PNL manifestă dispreţ şi îşi bat joc de beneficiarii Legii 154 din 2021. La cea mai recentă rectificare bugetară, Guvernul nu a alocat sumele necesare urmaşilor persoanelor persecutate. Nici pe Ciucă, ostaşul cu pensie specială, nu l-a interesat şi nici pe colegul său, Marcel Ciolacu.

Zeci de mii de persoane din toată ţara, 30.000 sunt doar în Dobrogea, nu îşi vor primi nici acum indemnizaţiile lunare, deşi au acest drept legal. În schimb, pentru luxul Administraţiei Prezidenţiale sunt bani. Acolo au mai fost adăugaţi în plus aproape 7 milioane de lei.

Bineînţeles, pensiile speciale au rămas neatinse.

Asta este acum ţara în care trăim. Ţara lui Iohannis, a camarilei PSD şi a copilului său de mingii politice, PNL.

Alături de colegul meu, senatorul Remus Negoi, am făcut interpelări, am depus sesizări la Avocatul Poporului şi CNCD, am contribuit la înfiinţarea unei asociaţii la Constanţa, menită să-i sprijine pe aceşti oameni şi familiile lor în această luptă cu un Guvern ticăloşit.

Nu vom renunţa şi vom continua să căutăm soluţii indiferent de rezultatul scrutinului electoral din acest an. Primul pas este formularea unui amendament la legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă de aprobare a rectificării bugetare. Întrebaţi-i pe parlamentarii din judeţele voastre cum se poziţionează şi cum vor vota pe acest subiect. Poate că acum, în prag de alegeri, sunt mai receptivi şi sensibili la critici" scrie, pe Facebook, deputatul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor