Ucrainenii lovesc un alt depozit important de arme din interiorul Rusiei

Un atac ucrainean de amploare cu drone asupra Rusiei a declanşat miercuri o explozie de mărimea unui cutremur la un depozit important de arme din regiunea Tver, 18 septembrie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
09.10.2024

O dronă ucraineană a lovit un important depozit de arme din interiorul Rusiei, a declarat miercuri armata ucraineană, potrivit AP News. Atacul survine la doar trei săptămâni după ce o altă dronă a aruncat în aer un important depozit de arme rusesc şi la trei zile după ce o dronă a lovit un terminal petrolier cheie în Crimeea ocupată de Rusia.

Atacul de marţi seară a vizat un arsenal din regiunea de frontieră Bryansk din Rusia, unde erau depozitate rachete şi muniţii de artilerie, inclusiv unele care fuseseră livrate de Coreea de Nord, se arată într-o declaraţie a Statului Major ucrainean.

Situat la 115 kilometri de graniţa ucraineană, arsenalul adăpostea inclusiv bombe planante extrem de puternice, de tipul celor care au terorizat zonele civile din Ucraina şi au lovit apărarea armatei ucrainene, iar o parte din muniţie era depozitată în aer liber.

„Lovirea unor astfel de arsenale creează probleme logistice grave pentru armata rusă, reducând astfel semnificativ capacităţile ofensive (ale acesteia)”, se arată în declaraţie.

Rusia consumă cantităţi uriaşe de muniţie, pe măsură ce îşi face simţit avantajul în ceea ce priveşte proiectilele de artilerie pe câmpul de luptă, într-un război de uzură care se apropie de pragul de 1.000 de zile luna viitoare.

Înaintarea sa lentă, dar necruţătoare în regiunea Doneţk din estul Ucrainei epuizează resursele Ucrainei, în timp ce unii dintre principalii parteneri occidentali ai Kievului sunt distraşi de preocupările interne şi de războaiele din Orientul Mijlociu.

Ucraina îşi construieşte propria industrie de armament, iar autorităţile au identificat dronele drept un aspect important al acesteia.

„Printre domeniile-cheie identificate se numără dronele pentru armata noastră, iar aceasta ar trebui să fie o ofertă care nu numai că creşte constant în volum, dar, de asemenea, evoluează şi se dezvoltă în conformitate cu cerinţele războiului”, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un discurs video despre producţia de arme, marţi târziu.

Armata rusă a îmbunătăţit, de asemenea, capacităţile dronelor sale şi a extins utilizarea acestora.

Marţi, dronele ruseşti au ţintit regiunea Odesa din sudul Ucrainei pentru a treia noapte la rând, rănind cinci persoane, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper.

Cu toate acestea, apărarea aeriană a Ucrainei s-a dovedit rezistentă în faţa dronelor. Forţele aeriene ucrainene au declarat miercuri că au doborât 21 din cele 22 de drone lansate de Rusia deasupra a trei regiuni ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor