Tăriceanu îndeamnă la răzmeriţă în PNL

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul/actualul liberal care a trecut în tabăra premierul Victor Ponta pentru a susţine în continuare proiectul USL, a precizat luni că, în opinia lui, demisia prim-vicepreşedinte Klaus Iohannis reprezintă recunoaşterea unui eşec în cadrul alegerilor europarlamentare, în timp ce poziţiile preşedintelui formaţiunii Crin Antonescu sunt cele ale unei persoane care suferă de autism, adăugând totodată că este momentul ca liberalii să decidă viitorul formaţiunii.
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.05.2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şi viitorul liberal care a trecut în tabăra premierului Victor Ponta pentru a susţine în continuare proiectul USL, a precizat luni că, în opinia lui, demisia prim-vicepreşedintelui Klaus Iohannis reprezintă recunoaşterea unui eşec în cadrul alegerilor europarlamentare, în timp ce poziţiile preşedintelui formaţiunii Crin Antonescu sunt cele ale unei persoane care suferă de autism, adăugând totodată că este momentul ca liberalii să decidă viitorul formaţiunii.

Klaus Iohannis a anunţat luni că a demisionat din funcţiile de prim-vicepreşedinte şi membru al Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal, decizia fiind determinată de rezultatele preliminare obţinute de PNL la alegerile europarlamentare de duminică în ţară şi în special în Sibiu.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi asumă eşecul rezultatului nesatisfăcător obţinut de PNL la alegerile europarlamentare, şi este pregătit să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al formaţiunii, „numai că un preşedinte de partid nu îşi dă demisia în faţa presei, ci pentru că este o decizie politică, o face în faţa partidului său”. La ora 14.00 urmează şedinţa BPN a PNL unde Antonescu urmează să îşi dea demisia.

Preşedintele Senatului a subliniat că deşi este din nou membru PNL nu va participa la şedinţa BPN a partidului de luni.

„Dincolo de demisia de care spuneaţi, e important ca azi PNL să facă analiza lucidă şi să încerce să asculte în final glasul electoratului, pentru că, aşa cum arată rezultatele, e vorba de o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite luate în ultimul an şi jumătate, decizii succesive”, a declarat Tăriceanu, adăugând că nu este foarte simplu ca cei care au greşit să accepte, să recunoască şi să se dea la o parte.

De semenea, el a criticat şi anunţul lui Crin Antonescu privind aderarea la grupul PPE a europarlamentarilor liberali.

„Având în vedere contextual european vă aduc la cunoştinţă că în urma consultării şi cu mulţi colegi şi mai ales în situaţia în care ne aflăm pe plan intern şi plan internaţional, astăzi la Biroul Politic Central al partidului voi propune ca europarlamentarii, 5 sau 6 ai PNL, să adere la Grupul Partidului Popular European (PPE). Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei şi care sper să fie adoptată. În primul rând pentru că nu putem asuma riscul ca UE în următorii ani şi Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist”, a declarat preşedintele PNL.

Tăriceanu a demisionat din PNL în momentul în care Crin Antonescu a decis să-şi retragă miniştrii liberali de la guvernare şi să iasă din USL.

Fostul premier a susţinut că decizia lui Antonescu este greşită, că liberalii au fost dezinformaţi şi că viitorul este alături de Ponta şi de PSD. Tăriceanu a anunţat că îşi va face propriul său partid liberal, o formaţiune în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de Crin şi a ieşit din PNL. Ca răsplată pentru încercarea de scindare a PNL, Tăriceanu a primit, la insistenţele lui Ponta, postul de preşedinte al Senatului, post ocupat anterior de Antonescu. Ulterior, Tăriceanu s-a întors în formaţiunea liberală, motivând că „am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor