Antonescu, despre Tăriceanu: A ajuns să fie unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD, e nedemn pentru el

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a denunţat joi, în cadrul unei vizite electorale la Râmnicu Sărat, intenţia fostului său coleg Călin Popescu Tăriceanu de a se reînscrie în PNL, catalogându-l pe acesta drept „unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD”, lucru pe care îl consideră „nedemn” pentru fostul premier.

Antonescu a lăsat să se înţeleagă că nu agreează intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a reveni în PNL, criticând, totodată, demersul liberalilor de la Satu Mare care au lansat invitaţia către fostul premier de a se înscrie în formaţiunea în care s-a aflat până în urmă cu aproape trei luni.

"Pare instabil din punct de vedere moral şi politic, e un fapt marginal, ne interesează bătălia de peste trei zile. A ajuns să fie unealta unor diversiuni mărginaşe ale PSD, e nedemn pentru el, pentru PSD şi pentru unii colegi de la Satu Mare care consideră că tentativa lui Silaghi de a se sustrage justiţiei e mai importantă decât soarta şi obrazul unui partid. N-am ce discuta mai mult de-atât. Despre fugari în care nu ştim în ce partid sunt nu mai discut. Indivizi dubioşi, eu adresez mesaje liberalilor, simpatizanţilor, PSD-ului dacă e cazul, grupului sau indivizilor care au identitate", a declarat Crin Antonescu.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat pe contul său de Facebook că demisia sa a fost doar un gest extrem de protest pentru ruperea USL şi că acceptă "invitaţia" colegilor de la Satu Mare de a reveni în formaţiunea în care s-a aflat până în urmă cu aproape trei luni. Cu toate acestea, preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Virgil Enătescu susţine că el nu l-a invitat şi nu îl acceptă pe Tăriceanu în organizaţia pe care o conduce, adăugând că "aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii"şi că se luptă împotriva divizării PNL la nivel naţional.

Crin Antonescu i-a transmis premierului Victor Ponta şi celor care îl susţin că "nu va fi îngenuncheat" oricare ar fi rezultatul în urma alegerilor din 25 mai.

"Vreau să le spun lui Ponta şi celor din anturajul său politic, nu ca de la competitor la competitor, ca de la un om care cunoaşte ceva mai bine istoria ţării şi acestui partid. Şi dacă nu ne atingem obiectivul şi luăm 2-3 la sută, acest partid nu va fi pus în genunchi de nimeni: nici de Băsescu, nici de Oprea, nici de Dragnea, nici de Ponta, de Ghiţă, nici de Gîdea, pentru ca PNL este un partid pe care l-au scos în afara legii comuniştii, oameni răi, dăunători, dar serioşi, care nu umblau cu prefăcătorii, cu „Dragă Crin” şi că „USL trăieşte”, nu îl vor îngenunchea nici alţii. Au reuşit să îngroape PNŢCD, dar nu au reuşit cu PNL", a adăugat Crin Antonescu.