Moţiunea de cenzură PNL "Opriţi Guvernul Ponta 3 — Guvernul Corupţiei, demagogiei şi minciunii", citită în Parlament
alte articole
Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de opoziţie va fi citită azi, de la ora 12:00, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului. Dezbaterea propriu-zisă va avea loc luni. Intitulată "Opriţi Guvernul Ponta 3 — Guvernul Corupţiei, demagogiei şi minciunii", moţiunea de cenzură vizează guvernarea premierului Victor Ponta, pe care acuză de corupţie, ipocrizie, atitudini împotriva justiţiei şi de folosirea resurselor bugetare în scop electoral.
Moţiunea a fost semnată de 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL, restul fiind de la PDL, PMP, Forţa Civică, PP-DD, la care se adaugă un senator independent.
În ciuda insistenţei liberalilor ca dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei să aibă loc înaintea alegerilor europarlamentare, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat luni că Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai.
Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta, alături de PSD şi „anexele” sale, au evitat prin „subterfugii” dezbaterea în timpul campaniei electorale a moţiunii de cenzură depusă de liberali, pentru că „se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau non-acţiunii Guvernului în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei şi modului în care primul ministru personal protejează şi patronează acţiunile sau intenţiile de acţiune în sensul corupţiei, în sensul feudalizării României, în sensul lotizării pesediste a acestei ţări”.
„De ce se teme Victor Ponta? De ce se tem cei care îl susţin? De ce se tem cei din PSD şi anexele lor? Se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau non-acţiunii Guvernului în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei şi modului în care primul ministru personal, domnul Ponta, personal ca prim ministru şi ca şef de partid, protejează şi patronează acţiunile sau intenţiile de acţiune în sensul corupţiei, în sensul feudalizării României, în sensul lotizării pesediste a acestei ţări. De asemenea, domnul Ponta se teme de o discuţie aplicată şi de un dialog cum este prin excelenţă în cadrul Parlament o moţiune de cenzură. Domnul Ponta este obişnuit să meargă să vorbească singur, să nu fie deranjat de moderatorii tocmiţi ca să-i ridice osanale şi să povestească, aşa cum face şi la începutul şedinţei de guvern, cât de bine este în România, cât de frumos trăim în noua epocă pesedistă şi cum o singură problemă există, faptul că PNL nu se aliniază viziunilor sale”, a precizat preşedintele PNL.