PNL-ul neagă că l-ar fi chemat pe Tăriceanu înapoi în partid

Cristina Pocora, purtător de cuvânt PNL
Cristina Pocora, purtător de cuvânt PNL (Epoch Times România)

Organizaţia PNL Satu Mare nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în patid, declară preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, după ce Călin Popescu Tăriceanu a declarat pe contul său de Facebook că demisia sa a fost doar un gest extrem de protest şi că acceptă "invitaţia" de a reveni în PNL.

"La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii. Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră. Nu sunt de acord cu păstrarea şi relansarea USL-ului la Satu Mare şi de la Satu Mare", a declarat preşedintele interimar al PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, printr-un comunicat de presă.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a confirmat că preşedintele interimar al organizaţiei Satu Mare nu l-a invitat pe Călin Popescu Tăriceanu înapoi în partid, afrimând că nu crede că Tăriceanu va fi primit înapoi în PNL. Pocora a mai declarat că Virgil Enătescu i-a transmis că la Satu Mare există o campanie "mincinoasă" susţinută a PSD, bazată pe ideea că USL ar trăi.

"Am văzut când domnul Tăriceanu a plecat, acum auzim că s-a răzgândit şi că şi-ar dori înapoi în PNL. Statutul PNL are prevederi pentru aceste situaţii, există obligativitatea de a respecta statutul, de a te înscrie acolo unde domiciliezi, unde ai reşedinţă sau activităţi, sunt o serie de proceduri", a declarat Cristina Pocora.

Reamintim că PNL Satu Mare este scindat în două tabere, fidelii lui Antonescu şi cei ce militează pentru refacerea USL. Recent, preşedintele organizaţiei PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a trecut cu arme şi bagaje la PSD, anunţând că va candida la alegerile parlamentare parţiale din 25 mai din partea PSD-PUNR-PC. După plecarea lui Silaghi la liberali, postul său a fost preluat de Virgil Enătescu.

Cât despre preşedintele PNL, Crin Antonescu, acesta a opinat că fostul premier ar trebui să se retragă din politică, din moment ce a ajuns în situaţia în care nu este clar din ce partid face parte:

„Atunci când ai fost preşedinte al unui mare partid, prim-ministru şi eşti preşedintele Senatului şi nu este clar despre tine dacă eşti sau nu membru al vreunui partid, este o dovadă că ai ajuns într-o situaţie în care ar trebui probabil să te retragi din politică”, a spus Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte reînscrierea lui Tăriceanu în PNL, Antonescu a declarat că situaţia va fi analizată după alegeri:

„E posibil ca domnul Tăriceanu să fi făcut cerere de reînscriere pentru că e un val de reînscrieri. Înscrierile la nivel local se supun validării de către biroul de organizaţie municipal, judeţean, după caz. Orice oaie rătăcită trebuie reprimită la locul ei, dar în cazul lui Tăriceanu, la ordinele pesediştilor, sigur că nu aş lua în seamă această cerere de reînscriere. Ne vom ocupa după alegeri de asta”, a declartat Antonescu, preluat de B1 Tv.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne