Studentă din Bucureşti, acuzată că ar fi furat o imprimantă pierdută de poliţiştii care au oprit-o în trafic. A fost reţinută, dar neagă acuzaţiile

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)
Andrei Popescu
17.10.2024

O tânără de 22 de ani din Bucureşti a fost reţinută, pentru 24 de ore, fiind acuzată că ar fi furat imprimanta unui echipaj de poliţişti rutieri, care au oprit-o pentru a o sancţiona pentru nişte folii neomologate puse pe geamurile maşinii. Studenta neagă acuzaţiile.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută, într-o intersecţie din Sectorul 2, când o tânără a fost oprită şi sancţionată de un echipaj de la Brigada Rutieră.

Procesul-verbal a fost printat pe loc cu o imprimantă mobilă, iar agentul care o avea în grijă a aşezat-o pe plafonul maşinii şi a uitat-o acolo.

Potrivit Poliţiei Capitalei, la plecarea echipajului, imprimanta a căzut pe şosea. Ulterior, agenţii de la Rutieră şi-au dat seama că au pierdut imprimanta şi s-au întors la faţa locului, dar nu au găsit-o acolo. Ulterior, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul părinţilor fetei şi la apartamentul ocupat de aceasta în Bucureşti, poliţiştii susţin că au găsit imprimanta.

Oamenii legii susţin că imprimanta a fost găsită în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în Bucureşti şi în judeţul Argeş.

Poliţia Capitalei a deschis un dosar pe numele tinerei şi au demarat cercetări interne în cazul poliţiştilor de la Rutieră.

De asemenea, potrivit Adevarul, reprezentanţii Parchetului susţin că în dosar există înregistrări video din care reiese că tânăra a luat imprimanta după ce a căzut de pe maşina poliţiştilor:

“Context în care, inculpata, care între timp se urcase în autoturismul personal, marca BMW, de culoare albă, a coborât, a ridicat imprimanta de pe carosabil şi a introdus-o în maşina sa, plecând de la faţa locului. Revenind pentru recuperarea bunului, agenţii constatatori au observat că acesta nu se mai afla în locul în care o sancţionaseră pe inculpată, aflând totodată, de la un martor ocular, că imprimanta în cauză fusese luată de sus-numită”.

Părinţii fetei au declarat că aceasta le-a spus că a ridicat imprimanta căzută de pe maşina poliţiei şi a aruncat-o la gunoi.

Ulterior, când a aflat că ar putea fi acuzată de însuşirea unui bun găsit, infracţiune pedepsită cu până la 3 luni de închisoare sau amendă, tânără s-ar fi întors cu prietenii să caute imprimanta, au spus prieteni de-ai ei.

“Am căutat şi vineri şi joi. Nu mai era nici pubela în care a aruncat-o. Era d-aia mare de construcţii”, a afirmat unul dintre prietenii tinerei.

Comunicatul Poliţiei Capitalei

Astăzi, 16 octombrie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 8 Poliţie au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Argeş, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt.

În fapt, la data de 10 octombrie 2024, poliţiştii Capitalei din cadrul Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, o tânără în vârstă de 22 de ani a sustras un bun mobil, aparţinând unui echipaj de poliţie, pe o stradă din Sectorul 2.

La data menţionată, la scurt timp după ce a fost sancţionată contravenţional, tânăra a sustras o imprimantă din dotarea poliţiştilor, căzută de pe plafonul autospecialei pe partea carosabilă, punându-i pe poliţişti în imposibilitatea de a intra în posesia bunului respectiv, atunci când aceştia s-au întors la locul evenimentului.

Prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 2.750 de lei.

Cercetările au fost preluate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie.

În acest context, astăzi, 16 octombrie 2024, poliţişti din cadrul subunităţii au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în Municipiul Bucureşti şi în judeţul Argeş, bunul în cauză nefiind identificat.

Tânăra bănuită de comiterea infracţiunii a fost depistată şi condusă la audieri.

În baza probatoriului administrat, cea în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Menţionăm faptul că, în cazul poliţiştilor din cadrul Brigăzii Rutiere prezenţi la evenimentul din data de 10 octombrie a.c., conducerea Poliţiei Capitalei a dispus verificări interne, prin intermediul structurii de control intern.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor