AUR a depus lista de candidaţi pentru Bucureşti la alegerile parlamentare. Becali, pe locul 2 după Simion

Gigi Becali (Screenshot)
Ana Ion
17.10.2024

Alianţa pentru Unirea Românilor a depus joi, 17 octombrie, lista de candidaţi pentru circumscripţia electorală nr. 42, Bucureşti, pentru alegerile parlamentare. Lista este deschisă la Camera Deputaţilor de liderul AUR, George Simion, urmat de Gigi Becali. La Senat, primul pe listă este profesorul Petrişor Peiu.

Lista candidaţilor AUR pentru Bucureşti:

CAMERA DEPUTAŢILOR

1. George Simion

2. George Becali

3. Mihai Enache

4. Lidia Vadim Tudor

SENAT

1. Petrişor Peiu

2. Nina Stelea

3. Octavian Bădescu

4. Antonio Andrusceac

Reamintim că întocmirea listelor a fost prilej de mare scandal în spaţiul public. Deputatul AUR de Dolj Ringo Dămureanu a acuzat că George Simion şi Marius Lulea i-au cerut 60.000 de euro ca să îl pună pe listele de candidaţi. El afirmă că tuturor candidaţilor le-au fost cerute aceste sume.

Dămureanu susţine că a refuzat să plătească, motiv pentru care ar fi fost scos de pe lista pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie.

"Dacă în 2020 noi am intrat pentru principii şi valori, în 2024 principiile sunt călcate în picioare iar valorile sunt acestea. Nu am dorit să comentez până astăzi, partidul mă poate exclude şi ca membru, nu regret, nu doresc să mai fac parte dintr-o organizaţie care lucrează astfel, nu o voi numi cu caracter mafiot, dar constatând că tuturor celor care candidează li s-a cerut suma de 60.000 de euro indiferent de rezultatele muncii în Parlament, şi asta deşi ni s-a spus repetat 'dacă vă faceţi treaba, vă veţi menţine locurile', mi se pare că s-a ajuns departe", a declarat el.

Deputatul mai afirmă că George Simion i-ar fi indicat şi persoanele de la care să se împrumute în caz că nu ar avea bani, probabil cămătari, a susţinut el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor