Stanomir: E drama bătăuşului clasei. Simion nu poate s-o depăşească pe Şoşoacă în materie de vulgaritate şi de prost gust

Diana Şoşoacă
Andrei Pricopie
23.09.2024

Politologul Ioan Stanomir a fost întrebat, într-o emisiune Digi24, dacă mai rămâne valabilă ameninţarea "partidelor extremiste AUR şi SOS, partidul Dianei Şoşoacă" despre care vorbeau politicienii de la guvernare acum un an.

"E greu totuşi să invoci aceeaşi sperietoare de două ori. A mers la alegerile europarlamentare. Să vedem. E complicat. Aceste partide sunt, până la urmă, victimele şi ale propriei ideologii, şi ale propriului mod de operare. Şi dacă vă uitaţi, se spune că pentru George Simion cel mai redutabil inamic este Diana Şoşoacă. Doamna Şoşoacă este cea care îi creează cele mai mari probleme lui George Simion, fiindcă este greu pentru domnul Simion să supraliciteze raportul cu doamna Şoşoacă", a replicat Ioan Stanomir.

Analistul a remarcat că aceasta este, de fapt, şi drama bătăuşului clasei.

"Ştiţi, toţi am trăit aceste momente. Cât este singur şi se duce, iese în mijlocul copiilor, îi bruschează, el este o mică vedetă. Dar când apare cineva care este mai rău decât el, deodată descoperă că există şi o gradaţie şi a vulgarităţii şi a prostului gust. Şi, în materie de vulgaritate şi de prost gust, cu siguranţă că doamna Şoşoacă îl depăşeşte. Nu atât încât să îl depăşească neapărat ca voturi, dar suficient cât să îi pună în pericol poziţia de protagonist în turul doi. Pentru că, pentru Marcel Ciolacu, un tur doi cu George Simion ar fi fost un şlam dunk, ca să folosim terminologia din baschet, ar fi fost ceva, o victorie garantată. Numai că, repet, este deosebit de greu", a explicat Ioan Stanomir.

"O competiţie a strigătelor şi a răgetelor"

"Asta s-a văzut şi la alegerile europarlamentare, unde, cu ajutorul voturilor compatrioţilor noştri, doamna Şoşoacă şi domnul Luis Lazarus pot să-şi continue cariera de cineaşti amatori în Parlamentul European, fac live-uri, de fapt nişte live-uri care se adresează tot românilor. De altfel, ca o observaţie interesantă, pur de ageamiu, e interesant că mulţi europarlamentari din România sunt mai degrabă cu faţa la publicul din România decât la demosul european.

Eu nu ştiu ce pot spune demosul european, publicului european. Luis Lazarus şi doamna Şoşoacă, cu siguranţă că, în momentul în care ţipă în Parlamentul European, dânsa ţipă pentru publicul de aici. Şi, repet, va fi o competiţie a strigătelor şi a răgetelor, să vedem cine va ţipa mai tare.

Însă este greu pentru domnul Simion să fie stăpân pe acelaşi bazin electoral pe care ar fi fost stăpân dacă n-ar fi existat umbra doamnei Şoşoacă. Nu la Cozia, ci pe la Arenele Romane. Dar văd că şi-a suflecat şi mânecile, e un om al acţiunii, dar şi doamna Şoşoacă e o doamnă redutabilă şi va fi o competiţie pe cinste spre bucuria democraţiei româneşti şi spre slava ei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor