Politolog: Va reuşi Iohannis să-l salveze pe Ciucă? Că dacă liberalii n-au făcut cercetări şi s-au aruncat în gol....

=?UTF-8?Q?Klaus_Iohannis_la_ceremonia_de_=C3=AEnfiin=C8=9Bare_a_Comand?= =?UTF-8?Q?amentului_Corpului_Multina=C8=9Bional_Sud=2DEst_=2D_presidency=2Ero?= (Epoch Times România)
Ana Ion
23.09.2024

Politologul Cristian Pîrvulescu a opinat, la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis încearcă să îi transfere din procentele sale candidatului PNL, Nicolae Ciucă.

"Dacă preşedintele nu intenţiona să candideze, această lege nu era niciodată propusă... Vorbim despre Klaus Iohannis. Klaus Iohannis, în mod firesc, nu comunică. Aşa că, dacă dumneavoastră aşteptaţi ca în acest moment... Chiar sunt curios, în campania electorală va comunica? Pentru că ştiţi, de obicei, în campania electorală oamenii se adresează electoratului. Nu ştiu ce se va întâmpla. Dar preşedintele Iohannis are o misiune de salvare. Ei aşa o înţeleg, aşa o înţelege şi preşedintele. (...) Pe de altă parte, apropo şi de Ion Iliescu şi Traian Băsescu, care au fost în situaţia preşedintelui Iohannis, au încheiat două mandate, Ion Iliescu trei, patru, nu ştim exact câte, au continuat cariera politică... Mai poate să mai joace un rol politic în România. Întrebarea este: va reuşi să-l salveze pe Nicolae Ciucă? Nu ştiu, nu sunt convins că se pot transfera în mod automat voturile pe care le are", a declarat Cristian Pîrvulescu.

Analistului politic a subliniat că Nicolae Ciucă nu dispune de foarte multe voturi în acea Transilvanie în care încă Klaus Iohannis are simpatizanţi.

"Poate se va reuşi acest lucru. Bănuiesc că cei de la PNL au făcut şi nişte verificări, au cercetat. Pentru că dacă n-au cercetat şi s-au aruncat în gol, riscă enorm de mult să-l compromită pe preşedinte şi să nu-şi obţină obiectivele. Pentru că, dacă PNL nu va fi un partid semnificativ după alegerile din 1 decembrie, chiar dacă participă la guvernare, va fi doar o anexă a PSD. Iar ceea ce cred e că mai intenţionează preşedintele Iohannis să salveze şi să asigure continuitatea modelului de guvernare pe care l-a inaugurat şi în care crede, care se bazează pe un anumit tip de echilibre politice. E bine, dacă nu reuşeşte în pariul său, acest model nu va continua nici cu domnul Geoană, nici cu domnul Ciolacu, despre care presupunem în acest moment, pe baza sondajelor, că se vor confrunta în turul al doilea de scrutin", a precizat Cristian Pîrvulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor